YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GÜRSEL TEKİN : EŞKIYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?

Enver ALAS - Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili olarak Meclis Soruşturma komisyonu

GÜRSEL TEKİN : EŞKIYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?

Enver ALAS - Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili olarak Meclis Soruşturma komisyonu haberlerine yayın yasağı konmasını eleştirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e seslenen Tekin, "Sen, o parlamentonun başkanısın. Nasıl oluyor da komisyon başkanı hiç kimseye danışmadan, komisyon kararı olmadan, bu kararı alabilir? eşkıya mısınız, Hukuk tanımaz mısınız? Ancak siz hangi yasağı getirirseniz getirin, yemişiz sizin yasağınızı. CHP olarak bütün yasaklarınızı deleceğiz" dedi.

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamına alınan Havaalanı Mahallesi sakinleri ve partililerle bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili olarak Meclis Soruşturma komisyonu haberlerine yayın yasağı konmasını eleştirdi.
CHP olarak bütün yasakları deleceklerini ifade eden Tekin, "17 ve 25 Aralık'ta 100 milyon doları vatandaşların cebinden nasıl çalınarak ranta dönüştüğünü vatandaşların bilmesi lazım. 17 ve 25 Aralık rezaletine dayanamadılar önce komisyonun oluşmaması için 3 ay uğraştılar. Türkiye'deki kamuoyu baskısı, uluslararası kamuoyu baskısına dayanamayınca zorunlu olarak mecbur kaldıkları için seçimden sonra bir komisyon oluşturdular. Komisyonun çalışmaması için ellerinden ne geldiyse yaptılar. Yetmedi, komisyondaki CHP'nin onurlu üyelerinin mücadelesine dayanamayarak bu kez de yasak getirdiler. Hırsızı korumak için yasak getirdiler" diye konuştu.

"EŞKİYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e seslenen Tekin, " Sen, o parlamentonun başkanısın. Nasıl oluyor da komisyon başkanı hiçkimseye danışmadan, komisyon kararı olmadan, bu kararı alabilir? Eşkıya mısınız, Hukuk tanımaz mısınız? Ancak siz hangi yasağı getirirseniz getirin yemişiz sizin yasağınızı. CHP olarak bütün yasaklarınızı deleceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRIDA BULUNDU
Kapsamlı bir yolsuzluk yasasına CHP olarak destek vereceklerini açıklayan CHP Genel Sekreteri Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunarak, "Sayın Davutoğlu, siz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanısınız. Bütün araştırmalarımıza baktığımızda gerçekten bu kirli işlerin içinde olmadığınızı biliyoruz. Sizde bu kirli işlerden çok rahatsızsınız. O zaman size çok basit, rahatlıkla CHP'nin yanınızda durabileceği bir teklif yapacağım. Gelin, kapsamlı bir yolsuzluk yasası getirin, belediyeler ve kamu dahil olmak üzere hiçkimse bu işlere asla ve asla elini uzatamasın. Öyle bir yasa çıkaralım ki, gerekirse hırsızlık yapanlar ömür boyu hapis cezası alsın. Bu yasayı çıkaralım ve sizde bu parlamentoda tarih yazmış olun. Ancak onu kapatalım, bunu kapatalım derseniz hiçbir şeyi kapatamazsınız" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ
Gürsel Tekin, toplantıda kentsel dönüşüm projelerinde sorun yaşayan vatandaşlarının sorunlarına da dikkat çekti. İstanbul'da Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa'da yaşayan vatandaşların sorunlarının çözülmediğini ileri süren Tekin, "Hiç duydunuz mu, AKP'li bir yöneticinin, milletvekilinin herhangi bir yerde imar sorunu var mı? Onların sorunları bir gece yarısı çözülüyor" diye konuştu.

"BU HARAMZADELER, MÜBAREK CUMA GÜNÜ KOŞA KOŞA CAMİYE GİDECEKLER..."
Konuşmasında "Marmara depreminden sonra, rahmetli Bülent Ecevit, şehirlerde başta İstanbul olmak üzere büyük çaplı kamuya ait yerleri deprem dönüşümünde kullanmak için ayırmıştı. Ecevit'in ayırdığı bütün bu yerlerin hiçbiri yok. Peki nerede bu yerler?" diye soran Tekin, "Bu yerler şu anda damatlarda, çocuklarda, kardeşlerde, AKP'li vekillerde, AKP'de siyaset yapanların ellerinde. Peki kimin malı? milletin malı...Şimdi bu haramzadeler, yarın mübarek cuma günü, koşa koşa camiye gidecekler. Cami ile bizi kandıracaklar. Ne zaman sıkışsalar, kirlilik varsa bir cami tartışması vardır. İnsanlarımızın en duygusal alanlarını kendi kirli emellerini kullanmak için bunu yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
Gürsel Tekin, iç güvenlik paketiyle ilgili yasa tasarısını eleştirdi. Tekin, "Bütün güvenlik yasaları işçiye, fakire, yoksula işliyor. Zenginin bu güvenlik yasalarına ihtiyacı yok. Ülkemiz olağan üstü hal yönetimlerinden, sıkı yönetimlerden geçerek bugünlere gelmişiz şimdi niye o günlere dönüyorsunuz? Neden bu yasaya ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu ihtiyaç, yarın kentsel dönüşüm eylemlerinde insanlar başını kaldırırsa sopa vurmak için bir yasa uygulamasıdır" dedi.

VATANDAŞLARIN SORULARINI YANITLADILAR
Öte yandan basın toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan da Esenler Havaalanı Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşlara hukuki ve teknik bilgiler verdi. Eyidoğan, kentsel dönüşüm mağduru olduğunu söyleyen vatandaşlardan, birlikte hareket etmelerini tavsiye ederek, hak arama mücadelelerini dernek kurarak devam etmelerini istedi. Toplantının sonunda Tekin ve Eyidoğan vatandaşların sorularını yanıtladı.

(FOTOĞRAF)

GÜRSEL TEKİN : EŞKIYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?GÜRSEL TEKİN : EŞKIYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?GÜRSEL TEKİN : EŞKIYA MISINIZ, HUKUK TANIMAZ MISINIZ?

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler