YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Horon Ve Kolbastı Eşliğinde Hamsi Keyfi

    Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,(DHA) BAĞCILAR  Meydanı farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 8. Geleneksel

Horon Ve Kolbastı Eşliğinde Hamsi Keyfi

Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,(DHA) BAĞCILAR Meydanı farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 8. Geleneksel Hamsi Şöleni’ne 10 bine yakın ilçe sakini katıldı. Kurulan sahnede yöresel sanatçılar şarkı ve türkülerini seslendirirken, halk oyunları ekipleri de horon ve kolbastı oynadı. Ülkemizin her yöresinden renklere ev sahipliği yapan Bağcılar’da yaşayan ilçe sakinleri Şölen’de kazanlarda pişirilen nefis hamsiden tadarlarken, gösterileri izlediler ve yöresel şarkı ile türkülere de eşlik ettiler.

5 yıldır Bağcılar’da yaşadığını belirten Hatice Kepenek, dört torunuyla katıldığı şölenden keyif aldığını belirtti. Hakkari Yüksekova’dan gelip yerleştikleri Bağcılar’da güzel sosyal ve kültürel etkinlilere katıldıklarını anlatan Kepenek, “Torunlarımla birlikte Şölen’e katıldık. Çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Burada komşuluk ve kardeşlik ilişkileri de gelişiyor. Düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

54 yaşındaki emekli Mehmet Apaydın da 20 yıldır yaşadığı Bağcılar’da anlamlı programlar düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Adıyaman’dan göç ederek gelip yerleştiğimiz Bağcılar artık çok değişti. Meydanımız güzelleşiyor. Metro ve tramvay istasyonlarından faydalanıyoruz. Meydan bizim anlamlı ve faydalı etkinliklerin merkezi oldu. Eşim ve çocuklarımla birlikte hamsi şölenine katılarak hoşça vakit geçirdik.” diyerek duygularını dile getirdi.

50 yaşındaki Giresunlu engelli Melahat Baş ile Vanlı Aysel Petenek de Bağcılar’da yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdiler. Hamsi Festivali’nin önemli etkinliklerden birisi olduğunu anlatan Baş ve Petenek, “Birlik ve beraberliğimiz korumak için düzenlenen programlar hem bize hem de çocuklarımıza örnek oluyor.” dediler.
RABBİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTTIRSIN
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şölende yaptığı konuşmada güzel bir manzara oluşturduklarını belirterek, “Burada birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştiriyoruz. Geleneklerimizi sürdürüyoruz. Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu ülkenin geleceğine göz dikenlere fırsat vermesin. İnşallah bu güzellikler artarak devam edecek” şeklinde konuştu.
Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Ethem Coşkun ise dernek olarak ilçe sakinlerine en güzel hizmetleri sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Ciddi programlar sunuyoruz. Düzenleyeceğimiz Kardeşlik Programı’na da sizleri bekliyoruz.” dedi.
Şölene, ilçe muhtarları, belediye meclis üyeleri ve 10 bine yakın ilçe sakini katıldı.

Horon Ve Kolbastı Eşliğinde Hamsi KeyfiHoron Ve Kolbastı Eşliğinde Hamsi Keyfi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler