YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"ıdef’15"de Yüzde Yüz Yerli Üretim Silahlarına Ilgi Büyük

12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’15) TÜYAP’ta devam ediyor. Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) silah standında yer alan geçtiğimiz yıl Paris'te

"ıdef’15"de Yüzde Yüz Yerli Üretim Silahlarına Ilgi Büyük

12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’15) TÜYAP’ta devam ediyor. Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) silah standında yer alan geçtiğimiz yıl Paris'te gerçekleştirilen silah fuarında çalınan yerli üretim JMK BORA12 uzun menzilli keskin nişancı tüfeğinin yanı sıra, piyade tüfeğinin yerini alacak olan yerli üretim MPT-76 tüfeği büyük ilgi görüyor.

AMERİKA VE AFRİKA'DAN DA TALEP ALAN MPT-76, 42 TESTTEN GEÇTİ

MKE’in Silah Fabrikası’nda Arge Mühendisi olarak görev yapan Müslüm Uzuntaş, JMK BORA12 uzun menzilli keskin nişancı tüfeği ve MPT-76 tüfeği haknıda bilgi verdi. Silahların Kırıkkale'de üretildiğini belirten Müslüm Uzuntaş, "MPT-76, NATO standartlarında 42 testen geçen nadir silahlardan biri. 250 tane üretildi. Askerlere dağıtıldı. Kullananlar çok memnun. 1500-2000 dolar bir fiyat öngörülüyor. Kar amacı gütmüyoruz. Amacımız TSK’nın ihtiyaçlarını yerli üretimlerle karşılamak. Silaha, Amerika ve Afrika’dan talep var" ifadelerini kullandı.

JMK BORA12 KENDİ KONSEPTİNDE DÜNYA BİRİNCİSİ

Yerli üretim silahlarına dünyada büyük bir ilgi gösterildiğini belirten Müslüm Uzuntaş, "JMK BORA12, keskin nişancı silahı. Daha uzun namlulu ve etkisi daha fazladır. Atış yarışmasında kendi konseptinde dünya birinciliği var. Jandarma da etkin olarak kullanmaktadır. Azerbaycan’a sattık. Pakistan’a satışı konusu anlaşma aşamasında. Yerli üretim silahlarımıza, dünyada çok talep var" diye konuştu.

YÜZDE 100 TÜRK YAPIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dün IDEF’15 stantlarını gezerken inceleyerek bilgi aldığı silahların teknik özellikleri şöyle:
Yüzde 100 yerli yapım uzun menzilli keskin nişancı tüfeği JMK BORA12, 7,62 mm. çapında, bin metre nokta hedefli, 10 şarjör kapasiteli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim verdiği yüzde 100 yerli yapım Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), 7.62 mm çapında. Dakikada 700 mermi atma kapasitesine sahip ve 4.18 kilogram ağırlığında.

(FOTOĞRAF)


Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler