YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İmroz Rumları Ve Gökçeada Üzerine', Kitapçılarda

Heyamola Yayınları'nca piyasaya sürülen, içinde çok sayıda yazara ait makalelerin bulunduğu 'İmroz Rumları, Gökçeada Üzerine'...

'İmroz Rumları Ve Gökçeada Üzerine', Kitapçılarda

Heyamola Yayınları'nca piyasaya sürülen, içinde çok sayıda yazara ait makalelerin bulunduğu 'İmroz Rumları, Gökçeada Üzerine' kitabı piyasaya çıktı. Kitabın, Tükiye'deki kültür barışına katsı sağlaması ümit ediliyor.

Feryal Tansuğ tarafından hazırlanan kitap Heymola yayımları tarafından basıldı. 'İmroz Rumları ve Gökçeada Üzerine ' isimli kitap, İmroz Rumları'nın ülke kültürünün bir parçası olduğunu anlatıyor. Arkeoloji, tarih, sosyoloji ve siyaset bilimi gibi farklı disiplinlerden makaleleri içeren kitapta Suna Çağatay, Meliton Karas, Feryal Tansuğ, Makis Boutaras, Alexis Alexandris, Giorgos Tsimouris ve Elif Babül’ün makaleleri yer alıyor.

Kitap hakkında bilgi veren Yard. Doç. Dr. Feryal Tansuğ, ' Bu kitap, İmroz’un Türk kamuoyundaki unutulmuş/unutturulmuş varlığına ve adanın geçirdiği sosyo-kültürel dönüşüme dikkat çekiyor. Adayla ilgili yayımlanan bu ilk derleme çalışma, şimdiye kadar göz ardı edilmiş İmroz Rumlarının Türkiye’nin ulus-devlet kurma sürecinde ve sonrasında yaşadıklarını, Türk devletiyle ilişkilerini ve Yunanistan ile Türkiye arasında nasıl bir pazarlık unsuru hâline geldiklerini gösteriyor. Kitap, İmroz Rumlarının Anadolu coğrafyasının ve bu ülkenin yerli insanları olduklarına dikkat çekerek, kültür barışına katkıda bulunmayı ümit ediyor. " şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler