YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşsizlik Ödeneği Başvuruları Mart Ayında Yüzde 30 Yükseldi

- İşsizlik oranı için öncü göstergelerden sayılan işsizlik ödeneği için başvuranların sayısındaki hızlı artış Mart ayında da sürdü. Ocak ve Şubat'taki yüzde

- İşsizlik oranı için öncü göstergelerden sayılan işsizlik ödeneği için başvuranların sayısındaki hızlı artış Mart ayında da sürdü.

Ocak ve Şubat'taki yüzde 28'lik artışlardan sonra Mart ayında da işsizlik ödeneği almak için başvuranların sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı işsizlik verilerine göre, işsizlik Ocak döneminde 1.0 puanlık artışla, Nisan 2010 döneminden sonraki en yüksek düzey olan yüzde 11.3 düzeyine yükseldi.

Mart ayında işsizlik ödeneği için başvuranlar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 artışla 78 bin 348 kişiye yükseldi.

İşsizlik ödeneği için yapılan başvurular Ocak ayında da yüzde 27.8 artışla 111 bin 384, Şubat ayında ise yüzde 28.1 artışla 81 bin 808 kişiye yükselmişti.

İşsizlik verileri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, işsizlik Ocak döneminde 1.0 puanlık artışla, Nisan 2010 döneminden sonraki en yüksek düzey olan yüzde 11.3 düzeyine yükseldi.

Uluslararası Para Fonu'nun dün açıklanan "Dünya Ekonomik Görünümü" raporunda Türkiye'de geçen yıl yüzde 9.9 olan işsizliğin 2015 yılında yüzde 11.4'e ve 2016 yılında da yüzde 11.6'ya çıkacağı öngörüsüne yer verildi.

TÜİK verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 454 bin kişi artarak 3 milyon 259 bin kişiye yükseldi.

İşsizlik sigortasına nasıl başvurulur

Sigortalı işsizlerin, hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda http://www.iskur.gov.tr adresine başvurmaları gerekiyor.

Bu süre içinde başvuran en az 600 gün çalışmış sigortalılar 180 gün, 900 gün çalışmış sigortalılar 240 gün, 1,080 gün çalışmış sigortalılar da 300 gün süre ile İşsizlik Sigortası ödeneğinden yararlanabiliyor.

İşsiz kaldıktan sonraki 30 günlük süre içinde başvuruda bulunmayanların hak sahipliği süresinden geç kalınan süre kadar kesiliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler