YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'a Mega Proje Açıklandı (2)

   Özgür ALTUNCU -İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle zaman tasarrufu en

Özgür ALTUNCU -İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle zaman tasarrufu en iyi şekilde değerlendirilecek.
Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakika, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek. 3 havalimanı, köprü ve bunları birbirine bağlayan akslar tam bir entegre proje halinde zaman tasarrufunu maksimum düzeye çıkacak" dedi.
Davutoğlu, "Bu proje, çevre dostu projedir. İstanbul'un siluetine hiç bir zarar vermeyecek bir projedir. Aksine yeryüzü üzerindeki trafik üzerinden İstanbul'un dokusuna verilecek zararı ortadan kaldıracaktır. Bu projeyle yıllık sera gazları yılda 115 bin ton azalacak, havayı kirleten gazların hacmi 29 bin ton azalacak. Yeni bir arazi kullanılmasına ihtiyaç hissedilmeden İstanbul trafiği rahatlatılacak" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 7 Haziran seçimlerinden önce ihale işleri tamamlanacağını belirterek, "5 yıl içinde de 2020'ye gelmeden inşallah 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul'a, Türkiye'ye, dünyaya hizmete hazır hale gelecek" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler