YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da Karne Heyecanı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. İstanbul Valisi Vasip

İstanbul'da Karne Heyecanı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karne dağıttı.

Vali Şahin'in yanı sıra programda İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ile okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de hazır bulundu.

Programda bir konuşma yapan Vasip Şahin, bir yıl boyunca herkesin emek verdiğini belirterek, karne alan öğrenciler ile tüm öğretmenleri tebrik etti. İstanbul'da eğitim almanın önemine vurgu yapan Şahin, "Çünkü İstanbul'un kendisi bizatihi eğitim şehri. İstanbul'u yaşadıkça, okudukça sizler bir, iki okul bitirmiş oluyorsunuz. Hedefimiz, iyi bir bilgi veya çok bilgi sahibi olmak değil bunların yanında iyi bir insan bu memleketin değerlerine bağlı Anadolu'nun irfanından güç alan, ufku dünya olan insanlar yetiştirmektir" diye konuştu.

"VELİLER ÇOCUKLARIN HEVESİNİ KIRMASI"

Karnelerin çocukların bilgilerini ölçen belgeler olduğunu ifade eden Vali Şahin, bu doğrultuda çocukların becerilerinin tespit edilip onların geleceğe hazırlanması gerektiğini bildirdi. Şahin, "Bu karnelere bakarak evlatlarımızın nasıl olduğuyla ilgili değerlendirme yapmayalım. Hele hele çok iyi olmayan karneler eline geçen veliler, çocukların hevesini kırmasınlar" dedi.

VALİDEN ÖĞRENCİLERE YAZ TATİLİ TAVSİYESİ

Vasip Şahin, yaz tatiline çıkacak öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Şahin, "Mutlaka dinlenin, eğlenin oyuna ve spora zaman ayırın. Bu arada kitap okumanın da bir görev değil bir eğlence olduğunu bilerek okursanız çok istifade edeceksiniz" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIN ZİHNİNE VE YÜREKLERİNE DOKUNABİLİRİZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise 'misafirim öğretmenim' projesi kapsamında öğretmenlerden, yaz döneminde de öğrenciler ve aileleriyle olan iletişimlerini koparmamalarını istedi. Yelkenci, "Onları izlemeye devam etmeliyiz. Yardım edilmesi gereken bir husus varsa bunun yapılması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Ancak bu şekilde çocukların zihnine ve yüreklerine dokunabiliriz" ifadelerini kullandı.

KARNE HEYECANI

Konuşmaların ardından, okul öğrencileri folklor gösterisi gerçekleştirdi. Programın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin beraberindekilerle birlikte öğrencilere karnelerini dağıtıp, hediyelerini verdi. Okul idaresi ise karne alan tüm öğrencilere kitap hediye ederken veliler de bu heyecana ortak oldu.

(FOTOĞRAF)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler