YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'dan Suriyeli Mültecilere Yardım Konvoyu

   Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) SURİYELİ  mülteciler için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımları taşıyan 134 tır,  Maltepe

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) SURİYELİ mülteciler için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımları taşıyan 134 tır, Maltepe sahilde düzenlenen törenle Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı. “Üşüyorum, Yardım Edin”, “Kış Soğuktur Üşütür, İstanbul’un Kardeşliği Isıtır” sloganlarıyla toplanan yardımlar için ıdüzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, ilçe Belediye Başkanları ve partiler katıldı.

BABUŞÇU: SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ TOPRAKLARINA ÖZGÜR OLARAK DÖNEBİLSİNLER İSTİYORUZ
Uluslararası camiayı Suriye konusunda duyarlı olmaya çağıran Aziz Babuşçu, “Uluslararası camiayı artık bu kayıtsızlıktan vazgeçmeye, mazlumların sesinin duymaya sadece Türkiye'nin sahip çıktığı, öncülük ettiği barışı tesis etmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığı Suriye’nin özgürleşmesi sürecine insani bir duyarlılıkla, sadece kıymetli madenlerin, petrolün, enerjinin olduğu coğrafyalara değil buraya da iltifat ederek barışın tesis edilmesine katkı sağlamalarını istiyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz tekrar topraklarına özgür olarak dönebilsinler istiyoruz” dedi.

İSTANBUL ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Soğuk havada devam eden tören sırasında İBB Başkanı Kadir Topbaş, tırlardan birinin direksiyonuna geçti. Direksiyon başında basın mensuplarına konuşan Topbaş, “İstanbul kendine düşeni yaptı, yapmaya çalışıyor. Ne kadar mazlum, ihtiyaç sahibi varsa, şefkat ellerimizi açmak, gönüllerimizi açmak zorundayız. Yarımcı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOPBAŞ ŞEHİT POLİSE RAHMET DİLEDİ
Dün Sultanahmet’te yaşanan bombalı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Kenan Kumaş’a rahmet dileyen Topbaş, “Nasıl iştir ki halen insanlar birbirlerinin hayatlarına kastediyorlar. Dün bir polisimiz daha şehit oldu. Tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.

TOPBAŞ’TAN VATANDAŞA TEŞEKKÜR
Gazetecilerin İstanbul’daki kar yağışı üzerine sorduğu soruyu yanıtlayan Topbaş, “Karın günlük hayatımızı etkilememesi konusunda belediyemiz gereken tedbirleri aldı, ikazları yaptı. Vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterdiler. Beraberce başardık. Şu anda sıkıntı yoksa trafik sorunu yoksa rahat yaşayabiliyorsak vatandaşlarımızın da katkısından dolayıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARDIMLAR 150 TIRI GEÇECEK
AK Parti İl Başkanı Babuşçu, toplam yardımın 150 tırı geçeceğini belirterek “Biz sadece insanlığın ölmediğini, aslında bizim medeniyet değerlerinde olan yardımlaşma anlayışını, ensar olmayı, muhacirin ne demek olduğunu bilmek anlamında bir iyilik hareketini başlatalım istedik. 134 tır yola çıktı, 8 tır Urfa’ya vardı. Yardımlar 150 tırı geçecek inşallah” dedi. Babuşçu, Şanlıurfa’ya ulaşacak yardımların Cumartesi günü kendisinin ve partililerin katılacağı bir törenle dağıtılacağını söyledi.

OYUNCAKLAR DA UNUTULMADI
Şanlıurfa’daki 400 metrekarelik lojistik merkezine gönderilen yardım kapsamında 123 bin adet battaniye, 17 bin elektrikli ısıtıcı, 297 bin adet ve 2500 koli kışlık giyecek, 50 bin çift ayakkabı, 180 bin adet hijyenik malzeme, 377 bin 500 paket çocuk bezi, 9 bin adet oyuncak, 200 ton ve 26 bin koli kuru gıda ile 62 bin şişe su taşınıyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler