YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstatistiki Veriler De Hamzaoğlu'nun Kararının Galatasaray'ı Bozduğu Yönünde

 Kadir ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA Galatasaray'ın İstanbul Başakşehir karşısında 2-0'dan 2-2'ye yakalanışı ve dünkü maçlarla birlikte liderliği de kaybedişi sonrası

Kadir ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA

Galatasaray'ın İstanbul Başakşehir karşısında 2-0'dan 2-2'ye yakalanışı ve dünkü maçlarla birlikte liderliği de kaybedişi sonrası teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı değişiklikler de iyice sorgulanır oldu.
Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğü döneminde Galatasaray oyuncu değişikliklerinden sonra 5 puan kazanırken 6 puan da kaybetti. Hamzaoğlu'nun özellikle Başakşehir karşısında 66. dakikada Yasin'i çıkarıp Dzemaili'yi sahaya sürmesinin ardından oyunun çehresinin ciddi anlamda değişmesi dikkat çekti.
Yasin'in oynadığı bölümde topla oynama oranı % 69 iken, Galatasaray, 66. dakikadan sonra bu istatistikte üstünlüğü % 54 ile Başakşehir'e kaptırdı. İlk 66 dakika Galatasaray'ın yarısı kadar (322'ye 162) isabetli pas yapabilen Başakşehir, 66'dan sonra Galatasaray'ı 105-73 geride bıraktı. Ceza alanına gönderilen top sayısında 27-17 önde olan Galatasaray, Yasin çıktıktan sonra 12-10 geriye düştü. Bu değişim aynı şekilde şut sayısında da yaşandı. Galatasaray 9-7 ilerideyken, 6-3 Başakşehir üstünlük sağladı. Yasin'in oynadığı dönemde Galatasaray'ın savunma mesafesi 52.17 metreydi. Yasin'siz bölümde savunmanın kaleye mesafesi 47.90 metreye geriledi. Yasin'in çıktığı 66. dakikadan skorun 2-2'ye geldiği 85. dakika arasındaki döneme bakıldığında Galatasaray savunmasının kaleye mesafesi 40.84 metreydi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler