YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"juncker Avrupa Komisyonu Başkanlığı'ndan Çekilebilir"

- Jean-Claude Juncker’in önümüzdeki aydan itibaren Avrupa Komisyonu Başkanlığından çekilebileceği savunuldu. Lüksemburg eski Başbakanı Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanlığı'nda beş yıllık dönemini

- Jean-Claude Juncker’in önümüzdeki aydan itibaren Avrupa Komisyonu Başkanlığından çekilebileceği savunuldu.

Lüksemburg eski Başbakanı Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanlığı'nda beş yıllık dönemini 2019 yılında tamamladıktan sonra Avrupa Komitesi Başkanı olarak ikinci bir dönemi düşünmediğini söylemişti.

Avrupa’lı kaynakların İtalyan gazetesi Republic’e yaptığı açıklamalara göre, Juncker önümüzdeki haftalar içinde pozisyonundan istifa edip etmemeye karar verecek.

Juncker’in yerine başkan yardımcıları olan Fin Jyrki Katainen ya da Sosyalist Hollandalı Frans Timmermans ikilisinden birinin geleceği tahmin ediliyor.

İddialar, Juncker’in Brexit müzakereleri dahilinde AB üyesi 27 üye ülkeye farklı sözler verip, birliği böleceğinden korktuğunu açıklaması üzerine gün yüzüne çıktı.

AB'nin İngiltere ile Brexit müzakereleri önümüzdeki ay başlayacak. Müzakerelerin AB için, Yunanistan’ı Euro Bölgesi'nde tutmak ve mülteci krizi gibi büyük bir mücadele olacağı öngörülüyor.

Juncker, Brexit konusundaki tüm düzenlemelerin tamamlanmasının, özellikle AB’den ayrılma prosedürünü içeren 50. Madde’nin devreye girmesiyle, iki yıldan uzun süreceğini tahmin ettiğini söylemişti.

Bunun yanı sıra, Hollanda, Fransa ve Almanya’da bu yıl yapılacak genel seçimlerde, AB karşıtı partilerin güçlü bir duruş sergileyeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler