YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KADIKÖY'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

KADIKÖY’de toplanan kadınlar, düzenledikleri yürüyüşle kadına yönelik şiddeti protesto etti. Kadınlara aralarında CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve sanatçı

KADIKÖY'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

KADIKÖY’de toplanan kadınlar, düzenledikleri yürüyüşle kadına yönelik şiddeti protesto etti. Kadınlara aralarında CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve sanatçı Altan Erkekli’nin de bulunduğu bir grup erkek destek verdi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle çok sayıda kadın Kadıköy’deki Boğa Heykeli önünde topladı. “Kadın Cinayetlerine Son” yazılı pankart açan kadınlar saat 12.00’de yürüyüşe geçti. Yol boyunca düdük çalarak protesto gösterisi yapan kadınlar, “Sessiz kalma suça ortak olma”, “Haklı şiddet yoktur”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Erkek vuruyor devlet koruyor” şeklinde slogan attı. Kadıköy İskelesi’ne kadar yürüyen katılımcılar adına Çiğdem Aydın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Yüzyıllardır dünyayı erkekler yönetiyor. Savaşlar, cinayetler, tecavüzler bitmiyor, katlanarak çoğalıyor. Şiddet taciz, tecavüz bitsin diye cinayetler son bulsun diye barış için eşitlik için, insanca yaşam için haydi kadınlar şiddete dur de.”

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise “Kadınlarımızın şiddete karşı birlikte olduğu bir gün. Türkiye’de kadın şiddetinden her gün 2-3 kadının öldüğü bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sadece ölümlerden bahsediyoruz. Dayağın, şiddetin, sakatlanmanın herhangi bir istatistiği bile tutulmuyor. Çünkü kol kırılır yen içinde kalır. Artık o kadar rahat ki leblebi çekirdek yer gibi insan öldürüyorlar” şeklinde konuştu. Sanatçı Altan Erkekli de düşüncelerini şöyle dile getirdi. “Kimse unutmasın ki Türkiye’nin aydınlık geleceğini kadınlar kuracak“ diye konuştu.

Eylem alanında üzerinde kadın isimleri yazan bir yapay ağaç dikkat çekti. Ağacın üzerindeki isimlerin son 7 ayda öldürülen kadınların adları olduğu öğrenildi.

Açıklamaların ardından kadınlar dağıldı.

(FOTOĞRAF)

KADIKÖY'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİKADIKÖY'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİKADIKÖY'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler