YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanada’Da Drone Yolcu Uçağına Çarptı

– Kanada’da inmekte olan bir yolcu uçağına bir drone çarptı. Kanada Ulaştırma Bakanı Quebec’teki Jean Lesage Uluslararası Havalimanı’na inmek üzere

Kanada’Da Drone Yolcu Uçağına Çarptı

– Kanada’da inmekte olan bir yolcu uçağına bir drone çarptı. Kanada Ulaştırma Bakanı Quebec’teki Jean Lesage Uluslararası Havalimanı’na inmek üzere olan bir yolcu uçağına uzaktan kumanda edilen bir drone’un çarpmasının ardından drone operatörlerinin havalimanlarından uzak durmaları konusunda uyardı.
Bakan, Marc Garneau Skyjet Aviation adlı charter havayollarının yolcu uçağına çarpan droneun modeli hakkında bilgi vermedi; ancak, çarpışmanın uçağa hafif bir hasar verip inişin güvenliğini etkilemediğini aktardı.
Yerel basındaki haberlere göre drone yolcu uçağına uçak pistten yaklaşık 3 bin metre uzaklıkta ve 450 metre yükseklikteyken çarptı.
Kanada’da drone operatörleri 90 metrenin altında ve havalimanlarından en az 5.5 km uzaklıkta uçuş yapmak zorundalar, aksi takdirde 25 bin Kanada doları ceza alabiliyorlar.
Otoriteler uçağa çarpan drone’un operatörünü aramayı sürdürüyor. Yetkililere göre drone pervanelerden birine çarpmış veya jet motorlarından birine girmiş olsa sonuç sıradan değil korkunç bir kaza olabilirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler