YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: “hiç Kimse ‘biz Silahları Bırakacağız’ Demiyor”

İmralı’dan gelen mektubu değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse ‘biz silahları bırakacağız’ demiyor....

İmralı’dan gelen mektubu değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse ‘biz silahları bırakacağız’ demiyor. Kimsenin kraldan fazla kralcı geçinmeye, halkı aldatmaya hakkı yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Koç Üniversitesi’nde katıldığı “Gençliğin Siyasetteki Rolü” konulu konferansta öğrencilerin sorularını yanıtladı. İmralı’dan gelen mektubun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Dün Diyarbakır’da okunan mektupla ilgili ben ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önce Recep Tayyip Erdoğan’ın ne düşündüğünü benim bilmem gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan’a Koç Üniversitesi’nden sesleniyorum. Çıkıp bu konudaki düşüncelerini açıklıkla kamuoyuyla paylaşmak durumundadır. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan masanın öbür ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Konuşuyorlar, pazarlık yapıyorlar, bize de soru soruyorlar ‘ne düşünüyorsunuz’ diye. İyi de bilmediğimiz konuda yorum yapmak konuşmak ne kadar doğrudur. Önce bizim bir şeyler bilmemiz lazım. Bize bir şeylerin anlatılması lazım. Biz bunun için masaya oturduk, bunun için pazarlık yapıyor’ denmesi lazım. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak gibi bir sürece kendimizi sokmak istemiyoruz. Yorum yaparsınız, yarın çıkacak Erdoğan diyecek ki ‘nereden çıkardınız kardeşim siz bunu.’ Önce bizim ne olduğunu bilmemiz lazım. Başbakan’ın çıkıp konuşma yapması lazım. Medyaya da büyük görev düşüyor”

“Hiç kimse ‘biz silahları bırakacağız’ demiyor” diyen Kılıçdaroğlu,

“Kimsenin kraldan fazla kralcı geçinmeye hakkı yoktur, halkı aldatmaya da hakkı yoktur. Medya özgürlüğü kavramı çok önemlidir. Medyada iktidar şakşakçılığı farklı bir konudur. Halkın doğru haber alma hakkı vardır. Bir demokraside arayıp da üzerinde durduğumuz temel konu budur” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler