YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kız Öğrencilerine Taciz Şüphelisi Müdür Yardımcısı "10 Ay Tutuklulukla Fayda Sağlandı" Gerekçesiyle Serbest Bırakıldı

  Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) PENDİK'te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve bu suçtan 10 aydır tutuklu bulunan müdür yardımcısı tahliye

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) PENDİK'te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve bu suçtan 10 aydır tutuklu bulunan müdür yardımcısı tahliye edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.K.'nin tutuklulukla geçirdiği süre, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek müdür yardımcısının tahliyesine karar verdi

DEVAMSIZLIK SORUNU YÜZÜNDEN ODASINA GİTMİŞLERDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şu şekilde gerçekleşti;
Pendik'te bir meslek lisesinde öğrenci bulunan 2 kız öğrenci geçtiğimiz yıl devamsızlık sorunlarını konuşmak üzere müdür yardımcısı H.K'nin odasına gitti ve yardım istedi. Daha sonra öğrenciler müdür yardımcısından ekonomik desteğe ihtiyaç duydukları gerekçesiyle para istedi ve H.K., çeşitli tarihlerde öğrencilerine para vermeye başladı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DE TACİZ
Mağdurlardan F.E'nin dosyaları düzeltmek için müdür yardımcısının odasında bulunduğu bir gün H.K'nin öğrencisini elle taciz ettiği belirtilen iddianamede, duruma tepki gösteren öğrenciye H.K'nin şaka yaptığını söylediği belirtildi. İddianameye göre F.E., durumu arkadaşı C.E'ye anlattı ve C.E de arkadaşına aynı durumu yaşadığını söyledi. Öğrencilerin H.K'nin yanına gittiği sırada cinsel organını gösterdiği ifade edilen iddianamede, H.K'nin sosyal medya ve cep telefonu mesajları üzerinden 2 öğrencisini daha taciz ettiği anlatıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, TUTUKLANDI
Bir öğrencinin halasının sosyal medyadaki mesajları görmesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtilen iddianamede, öğrenciler ile ailelerinin emniyete giderek şikayette bulunduğu kaydedildi. H.K'nin suçlamaları kabul etmediği, suça konu mesajları kendisinin yazmadığını söylediği belirtilen iddianamede, cinsel taciz iddialarını da kabul etmeyen H.K'nin geçtiğimiz yıl Nisan ayında tutuklandığı ifade edildi.

48 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Yaşları 15 ile 16 arasında değişen öğrencilerin ifadeleri, sosyal medya görüşme ve cep telefonu mesaj dökümlerinin delil olarak dosyaya girdiği olayda 53 yaşındaki müdür yardımcısı hakkında “Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 18 yıldan 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

SAVCI TOPLAMDA 36 YIL HAPSİNİ TALEP ETTİ
Dava kapsamında suçlamaları her celse reddeden evli ve 2 çocuk babası H.K., öğrencilerin sorunlu olduğunu belirterek, hakkında iftira atıldığını ileri sürdü. Savcı, 2 öğrenci yönünden “Cinsel taciz suçundan" toplamda 9 aydan 6 yıla kadar, diğer 2 öğrenci yönünden ise “Çocuğun cinsel istismarı suçundan" toplamda 11 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık H.K'nin 4 öğrenci için toplamda 11 yıl 9 aydan 36 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.K.'nin tutuklulukla geçirdiği süre, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek müdür yardımcısının tahliyesine karar verdi. Duruşma, dinlenemeyen mağdur D.Ş'nin dinlenilebilmesi için ertelendi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler