YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lüks Otellerdeki İftarlar, Protesto Edildi

Lüks otellerdeki astronomik fiyatlı iftar yemeklerini protesto eden bir grup, oruçlarını çevresinde lüks otellerin bulunduğu...

Lüks otellerdeki astronomik fiyatlı iftar yemeklerini protesto eden bir grup, oruçlarını çevresinde lüks otellerin bulunduğu Taksim Gezi Parkı'nda açtı.

Otellerin lüks iftarlarını protesto etmek ve iftarın pahalı yapılmaması gerektiğini göstermek amacıyla bir araya gelen Emek ve Adalet Platformu üyeleri, iftarlarını çevresinde lüks otellerin bulunduğu Taksim Gezi Parkı'nda yaptı. Yer sofrası kurup, çorba, zeytin ve hurmayla iftar açan grup, çevreye ‘Dünya nimetlerini parselleyenlere inat, yeryüzü sofrasını açmaya geldik' ve ‘Her ümmetin bir fitnesi vardır, benim ümmetimin ki maldır’ yazılı pankartlar astılar.

Gerçekleştirilen iftara destek verdiğini belirten Sinem Şahin, “Ben burada yapılan şeyin aslında çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ramazan ayı içinde otellerde biliyorsunuz ki büyük sermaye sahipleri tarafından zengin iftarlar veriliyor. Toplumun büyük bir kesimi iftarlarını kuru ekmekle ve soğanla yapıyor. Burada da buna hitaben bunu yapıyoruz. Ayran çorbası ve kahvaltılıklarla iftar yapıyoruz. Burada yapılan iftarı anlamlı buluyorum, o yüzden desteğe geldim. Menüde soğuk ayran çorbası, domates, salatalık, peynir zeytin var. Zaten halkımızın yüzde yetmişi bu şekilde yapıyor iftarını” diye konuştu.

Eylemilerden Zehra Haydar ise, “Bizim bu iftarlarımız aslında ilk başta otel önü iftarları diye ortaya çıktı. Otellerde 170 TL menü ile iftar yapan insanlara iftarın o kadar pahalı yapılmaması gerektiği göstermek amacıyla böyle bir şey yapmak istedik. Ama ondan da daha fazla genişledi ve gördüğünüz gibi iftar veriyoruz. Geçen sene 3 farklı yerde iftar yapmıştık. Bu sene de inşallah devam edeceğiz, üç iftar daha yapacağız” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler