YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Markham, Bediüzzamandan neler öğrendi?

Virginia Theological Seminary Dekanı Ian Markham, "Bediüzzaman’dan Neler Öğrendim?" ismiyle Etkileşim Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilen...

Virginia Theological Seminary Dekanı Ian Markham, "Bediüzzaman’dan Neler Öğrendim?" ismiyle Etkileşim Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilen eserinde bir ilahiyat profesörü olarak Bediüzzaman Said Nursi'nin fikirlerini ele alıyor.
Ian Markham, kitabında Bediüzzaman’ın fikirleriyle tanışmasının hayatını değiştiren bir sürecin başlangıcı olduğunu belirtiyor. Markham; Bediüzzaman’ın görüşlerini ve yaklaşımını, Niehaus gibi muhazakâr, Hick gibi liberal, Russell gibi ateist, Hardt ve Negri gibi Marksist düşünürlerin yaklaşımlarıyla karşılaştırarak, onun modern, dahası postmodern bir dünyanın soru ve sorunlarına bir mü’min olarak sunduğu cevapları ve çözümleri irdeliyor. Markham, hangi coğrafyadan olursa olsun, entelektüellerin Said Nursi’den öğreneceği çok şey olduğunu söylüyor.
Kitabında, dinlerarası diyalog konusuna da değinen Markham, bu noktada ‘diyalog endüstrisi’ diye tanımladığı bir zaafın geçerli olduğunu belirterek, Bediüzzaman’ın bu noktada ortaya koyduğu yaklaşımın içtenliğine dikkat çekiyor ve onun yaklaşımının dinlerarası diyalog için gelecekte gelinmesi gereken adresi gösterdiğini vurguluyor.
Etkileşim Yayınları tarafından yayınlanan "Bediüzzaman’dan Neler Öğrendim?" isimli eser, Bediüzzaman’ın hayatının ve düşüncesinin bütün yerküre için sunduğu imkânlara işaret etmesi bakımından öğretici ve ufuk açıcı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler