YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medipol Başakşehir - Sevilla Maçının Ardından

Abdullah Avcı: ''Oyun istediğimiz gibi başladı'' ''Detaylarla kaybettik'' ''Oyunda öne geçersek bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz'' Eduardo Berizzo: ''Güzel bir dakikada golü bularak

Abdullah Avcı: ''Oyun istediğimiz gibi başladı''

''Detaylarla kaybettik''

''Oyunda öne geçersek bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz''

Eduardo Berizzo: ''Güzel bir dakikada golü bularak buradan çok olumlu bir sonuçla ayrılıyoruz''

''İkinci maça da aynı ciddiyetle çıkacağız''

''Şanslar eşit ikinci maçta daha iyi oynamamız gerekiyor''

''Temastan dolayı Adebayor'dan özür diledim''

''Başakşehir'in ne kadar kaliteli olduğunu bu maçta gördük''

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Medipol Başakşehir, İspanya'nın Sevilla takımına 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Sevilla takımının analizini yaptığımız zaman iki çok önemli opsiyonu var. Çok geniş alanda oynayan, teknik kapasitesi yüksek, bloklar arasına topu sokmaya çalışan ve rakip arkası hareketli oyuncuları var. İkinci bölgede agresif bir savunma yapmak rakibi içe değil, çizgiye yönlendirmek ve orada sert baskı yapmak istiyorduk. Oyun aslında istediğimiz gibi başladı, birinci dakikada öne geçebilirdik. 15. dakikaya kadar oyun dengede gidiyordu. Çaprazdan yediğimiz bir gol. 35-40 arası oyunu kaybettik, bu kadar yüksek düzeyde savunma yaparken, onlar devreye girdi'' dedi.
''DETAYLARLA KAYBETTİK''
İkinci devre Sevilla'dan daha fazla topa sahip olduklarını kaydeden Avcı, ''Daha fazla orta yaptık, şut attık, rakip kaleci 5 şut kurtardı. İkili mücadeleyi daha fazla kazandılar. Bardağın bir sürü dolu tarafı var, burada detay kalıyor. Rakibin durağan oyunda, taçtan yediğimiz ikinci golün başlangıcında çabuk oynamaları, oyunun yönünü değiştirdiler, karşılarken sıkıntı yaşadık. Oyun olarak kafa kafaya oynayan hatta pozisyon zenginliği daha fazla olan taraftık. Oyun gücü olarak mutlu ediyor ama skor olarak mutlu etmiyor. Detaylarla kaybettik. Seyirciye teşekkür ediyoruz, 3 sene önce 0 seyirci vardı, bugün 13 bin taraftar vardı. Oyuncularımı ortaya koydukları mücadele nedeniyle tebrik ediyorum. Şimdi lig maçımıza bakacağız'' diye konuştu.
''OYUNDA ÖNE GEÇERSEK BUNU SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYORUZ''
Oyunun başında kaçırdıkları golü bulsalardı sonucun farklı olabileceğini ifade eden Abdullah Avcı, ''Oyunda öne geçersek bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz. İlk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz, aynı mücadeleyi yapacağız, kazanmak isteyeceğiz. Bunun için planlarımızı tekrar ortaya koyacağız. Umarım karşılığını alırız. Gelişimimize çok önemli katkı sağlıyor'' şeklinde konuştu.
EDUARDO BERİZZO: ''GÜZEL BİR DAKİKADA GOLÜ BULARAK BURADAN ÇOK OLUMLU BİR SONUÇLA AYRILIYORUZ''
Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''Sonuç bizim için olumlu oldu. İlk yarıda istediğimiz oyunu alamadık ve zaman zaman oyununun kontrolü rakibimize kaptırdık. Belki de rakibimiz daha iyi oynarken golü bulduk. İkinci yarıda yeniden oyunun kontrolünü rakibimize kaybettik o dakikalarda golü de yedik. Daha sonra dengeledik ve güzel bir dakikada golü bularak buradan çok olumlu bir sonuçla ayrılıyoruz. Turu daha geçmedik, ikinci maça da aynı ciddiyetle çıkacağız'' dedi.
''ŞANSLAR EŞİT İKİNCİ MAÇTA DAHA İYİ OYNAMAMIZ GEREKİYOR''
Medipol Başakşehir'in çok teknik bir takım olduğunu hatırlatan Berizzo, ''Eğer onlara oynama şansı bırakırsanız işinizi çok zorlaştırıyor. Biz de maalesef rakibimize çok top verdik ve gelecek maçta buna izin vermememiz gerekiyor. Şu an şanslar eşit, ikinci maçta daha iyi oynamamız gerekiyor'' diye konuştu.
''TEMASTAN DOLAYI ADEBAYOR'DAN ÖZÜR DİLEDİM''
Karşılaşmanın ikinci yarısında Adebayor ile arasında yaşanan olay hakkında da konuşan Berizzo, ''Önümde bir pozisyon oldu, kendisi önüme çıktı, bir temas oldu ama daha sonra bu temastan dolayı kendisinden özür diledim'' şeklinde konuştu.
''BAŞAKŞEHİR'İN NE KADAR KALİTELİ OLDUĞUNU BU MAÇTA GÖRDÜK''
Medipol Başakşehir'in gerçekten kaliteli top oynayan bir ekip olduğunun altını çizen Berizzo, ''Başakşehir'in ne kadar kaliteli olduğunu bu maçta gördük. Evine değil deplasmanda da rakibimize top kullanma şansı verirsek işimiz zorlaşır. Temel olarak çalışacağımız konu rakibimizi ne kadar az topla buluşturmamız gerektiği'' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Açıklamalar

MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,(DHA) -

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler