YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası 2.8 Milyar Dolarlık Döviz Likiditesi Sağlayacak

- Merkez Bankası, Mart ayı içinde iki hafta arayla toplam 2.8 milyar dolarlık deviz likiditesi sağlayacağını açıkladı. Merkez bankası'ndan yapılan açıklamada,

- Merkez Bankası, Mart ayı içinde iki hafta arayla toplam 2.8 milyar dolarlık deviz likiditesi sağlayacağını açıkladı.

Merkez bankası'ndan yapılan açıklamada, "Rezerv opsiyonu katsayılarının değiştirilmesi yoluyla 13 Mart tarihinde sisteme yaklaşık 1.5 milyar dolar tutarında döviz likiditesi sağlanacaktır" denildi.

Açıklamada, kısa vadeli yabancı para yükümlülükler için de zorunlu karşılık oranlarında yapılacak ölçülü artışlar yoluyla 27 Mart tarihinde Merkez Bankası rezervlerine yaklaşık 1.3 milyar doları tutarında döviz ilave edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Bu yolla bankacılık sistemine döviz ihtiyaçları için likidite sağlanması ve uzun vadeli borçlanmanın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler