YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Minibüs Saldırganı Hakkında Diğer Suçlamalar : Vergi Kaçakçılığı - Elektrik Hırsızlığı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)-PENDİK'te minibüste şortlu kıza saldırdığı gerekçesiyle sevkedildiği mahkemenin serbest bırakılmasını kararlaştırdığı Ercan Kızılateş, savcılığın yaptığı itiraz üzerine hakkında verilen

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)-PENDİK'te minibüste şortlu kıza saldırdığı gerekçesiyle sevkedildiği mahkemenin serbest bırakılmasını kararlaştırdığı Ercan Kızılateş, savcılığın yaptığı itiraz üzerine hakkında verilen kararı beklerken, onunla ilgili adliyeye yansıyan diğer dosyalar da ortaya çıkmaya başladı.
Minibüs soruşturmasında gözaltına alınan Kızılateş'in “Vergi Usul Kanuna Muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının ortaya çıkması üzerine cezaevine konulmuştu. Ercan Kızılateş'in bu "mahkumiyet" dışında "beraatle" sonuçlanan başka dosyalarının da daha olduğu ortaya çıktı. 2 ayrı mahkemede "elektrik hırsızlığı" iddasıyla açılan davalarda beraat kararları çıktı.

2010 YILINDA “VERGİ KAÇAKÇILIĞI" SUÇUNU İŞLEMİŞ
Kızılateş hakkında 2010 yılında “Vergi Usul Kanuna Muhalefetö suçunu işlediği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi de 22 Kasım 2016 tarihinde sanık Kızılateş'i “Defterle ilgili kayıt ve belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyen veya bu defterleri kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı" gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de 22 Şubat 2017 tarihinde 3 yıl 9 aylık hapis cezasını onadı.

ELEKTİRİK HIRSIZLIĞI SUÇUNDAN BERAAT ETMİŞ
Ayrıca Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi ve Bakıröy 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “elektrik hırsızlığı" suçlamasıyla açılan davalarda da Kızılateş'in yargılanıp beraat ettiği öğrenildi.

MAHKUMİYET KARARI VAR AMA . CEZAEVİNDE YATMAYACAK
Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından infaz sisteminde meydana gelen değişiklik nedeniyle Ercan Kızılateş cezaevinde birkaç günden fazla kalmayacak. Düzenlemeye göre öngörülen cezanın yarısının cezaevinde infaz edilmesi öngörülüyor. Kızılateş'in yatması gereken süre Denetimli Serbestlik Tedbirlerine konu olan süreye uyduğu için serbest bırakılacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler