YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır devlet sitelerine sanal darbe!

Mısır'da 529 kişinin idam kararı sonrası Cyber-Warrior Akıncılar hack grubu Mısır'daki devlet sitelerine saldırarak siteleri ele geçirdi.

Mısır devlet sitelerine sanal darbe!

Mısır'da 529 kişinin idam kararı sonrası Cyber-Warrior Akıncılar hack grubu Mısır'daki devlet sitelerine saldırarak siteleri ele geçirdi.

Mısır'da 529 kişiye idam cezası verilmesi üzerine bir kesimlerden tepkiler devam ediyor. Sanal alemden bu durumlara sessiz kalmayan, Cyber-Warrior Akıncılar hack grubu Mısır'daki birçok devlet kurumunun sitesine siber saldırı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Mısır'da olan darbeden bu yana 'şiddete teşvik suçlamasından' suçlanan 529 darbe karşıtlarına idam cezası verilmesini protesto eden Cyber-Warrior Akıncılar hack grubu Mısır'a siber saldırıda bulundu. Başta Adalet Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok sayıda devlet sitesini çökerten ve uzun süre kullanılmaz hale getiren Akıncılar sitelere Türkçe Arapça ve İngilizce içeren şu mesajı yerleştirdiler:

"Dünya Mısır'daki idama sessiz!!!Bizi ölümden korkar mı zannettiniz? Biz ölüme gülerek gideriz!!! Dağları oyup zindan etseler, Allah nurunu söndüremezler

Zalimler için yaşasın cehennem!!"

Cyber-Warrior Akıncılar grubu, konuyla ilgili olarak, 'Efendimiz Hadislerde buyurduğu gibi 'Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar' Bir Müslüman kanı dökülse zülüm görse bizim bu konuda sessiz kalmamız mümkün değildir. Mısır'da darbe yönetiminin aldığı nihai idam kararlarına karşı olduğumuzu göstermek adına, tepkimizi Mısır devlet siteleri üzerinden gösterdik. Bu alınan idam kararlarına, her bir insanımız tepkisini mümkün olan her alanda göstermelidir. Meşru olmayan darbeci Mısır yönetiminin, Müslüman Kardeşlerin seslerini kısmak için aldığı bu korkutma çabaları hiçbir zaman sonuç vermeyecektir. Akıncılar olarak bizler, zalimlerin karşısında her zaman dimdik duracağız ve hiçbir zaman yılmayacağız" açıklamasında bulundular.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler