YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

New York Times Muhabiri Türkiye’Ye Alınmadı

İstanbul 18 Ocak New York Times gazetesi konuyla ilgili yayınladığı haberde, “Hükümetin yabancı basına yönelik baskılarını arttırması, 150’den fazla ülkede

İstanbul 18 Ocak New York Times gazetesi konuyla ilgili yayınladığı haberde, “Hükümetin yabancı basına yönelik baskılarını arttırması, 150’den fazla ülkede muhabirlik yapmış, Aralık ayından Türkiye’den haber geçmiş olan Nordland’ın ülkeye girişine engel oldu.” dedi.
Nordland, New York Times’ın haberine göre, “İçişleri Bakanlığı’nın listesindesiniz’ denilerek ülkeye alınmadı .
New York Times editörü Dean Baquet olayı basın özgürlüğüne karşı ‘haksız’ bir hamle olarak yorumlarken, gazetenin başkan yardımcısı David McCraw ise ilk defa bir muhabirlerinin Türkiye’ye girişinin yasaklandığını söyledi.
Türkiye’nin hapisteki gazeteci sayısından dünya lideri olduğu ve son dönemde ABD’li gazeteci David Lapeska ve Alman gazeteci Volker Schwenk’in de Türkiye’ye girişine izin verilmediği Rick Gladstone’un haberinde yer aldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler