YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okuldaki Deneyde Yaralanan Mert'in Umudu Yarın Olacağı Ameliyatta

Naci YÖNER/İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR'daki Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nun 6-C sınıfındaki öğrencilerin 3 Aralık günü laboratuvardaki Fen Bilgisi dersinde yaptıkları deney patlamayla

Okuldaki Deneyde Yaralanan Mert'in Umudu Yarın Olacağı Ameliyatta

Naci YÖNER/İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR'daki Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nun 6-C sınıfındaki öğrencilerin 3 Aralık günü laboratuvardaki Fen Bilgisi dersinde yaptıkları deney patlamayla sonuçlanmış, öğretmen Mehmet Aslan ile ona yardımcı olan 11 yaşındaki Mert Öztoprak yaralanmıştı. Sol gözünde görme kaybı oluşan Mert'in tek umudu yarın olacağı ameliyat. Hukuki süreç başlatan Mert'in ailesi, okul yönetimi ile öğretmeni suçladı.

"BİRDEN YÜZÜMÜZE ALEVLER FIŞKIRDI"
Mert’in yüzü yanarken öğretmen de hafif yaralandı. Öğretmen Mehmet Aslan tedavisinin ardından taburcu edilirken, 11 yaşındaki Mert hala iyileşemedi. Patlamayla Mert’in gözkapaklarının ve göz içinin tamamen yandı ve sol gözünde görme kaybı oluştu. Bir hafta içinde 4 operasyon geçiren küçük Mert, "Çok kötü bir ihmal var bunda. Belki de daha kötü olabilirdi. Hoca, benim elime demir bir boru verdi. Ben onu tutuyordum. Hoca içine kimyasal maddeler dökmeye başladı birden. Ben tutuyordum, hoca kenarına birden üfledi. Benim elimin etrafında olan çinko tozu parçacıklarının boruya girmesi için. Borunun içine girdi. Sonra tekrar üzerine dökmeye devam edince. Hemen patladı, birden yüzümüze alevler fışkırdı" dedi.

"KEŞKE TEDBİR ALSAYDI"
Beylerbeyi Spor Kulübü Futbol Akademisi'nde oynayan ve büyüyünce futbolcu olmak isteyen Mert Öztoprak, "Geçen sene de böyle tehlikeli deneyler yapıyordu. Geçen sene bize de söylemişti. 'Arkadaşlar ben kaç kere ceketimi yaktım?' diye. Bir gözüm görmüyor. Belki tedbir alınsaydı iki gözüm de görecekti. Her yerim yandı. Alnım yara, gözlerimin içi yandı. Belki de kör olabilirdim. Çok kötüyüm. Keşke tedbir alsaydı elimize eldiven, gözümüze maske... " şeklinde konuştu.

"PAZARTESİ BİR AMELİYATI DAHA VAR"
Baba Mehmet Öztoprak ise, "Oğlumun sağ gözünü kurtardık. Yüzde 80-90 ilaçlarla daha da iyi tedavi olacak. Ama sol gözü için şu anda bir şey söyleyemiyorlar. Zamana ihtiyaç var. Pazartesi bir ameliyatı daha var. Ondan sonra belli olacak" dedi.
Olaydan son hukuksal mücadeleye gerektiği gibi devam etmek için avukat tuttuklarını söyleyen Baba Mehmet Öztoprak, "Oğlum büyük bir ihmal yüzünden gözleri bu hale geldi. Öğretmeni bunu yaparken hiç bunun başka sorumlusu yokmuy du? Gözüne bir gözlük olsaydı, elinde eldiveni, önlüğü. Bunun patlayacağını bilmiyor muydu? Bu kadar yakın mesafede deneyler yapılıyor. Bunu çizim üzerinden ya da bir ekranda görülmesiyle olmuyor muydu. Hayatı ne hale geldi. Sol gözü görmüyor. Gözünü kaybetti, futbol hayatı söndü.Çok büyük bir aşkı vardı futbola karşı" diye konuştu. Mert’in annesi da Ayşe Öztoprak, şikayetçi olduklarını belirterek davanın sonucunu beklediklerini belirtti.

(FOTOĞRAF)

Okulda deney sırasında patlama: 2 yaralıOkuldaki Deneyde Yaralanan Mert'in Umudu Yarın Olacağı AmeliyattaOkuldaki Deneyde Yaralanan Mert'in Umudu Yarın Olacağı Ameliyatta

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler