YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Onur Özbizerdik, Ölüm Korkusu Yüzünden Duruşmalara Gelmiyor'

Suç örgütleri ile bir dönem adından sıkça söz edilen Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, Yargıtay'dan...

Suç örgütleri ile bir dönem adından sıkça söz edilen Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, Yargıtay'dan dönen ve sanık olarak yargılandığı cinayet davasının duruşmasına, vurulma korkusu yüzünden katılmıyor. Avukatı Ali Rıza Dizdar'ın, "Duşma tarihinden önce hazır edebiliriz. Aksi halde vurulma korkusuyla duruşma gününde gelmek istemiyor." şeklindeki talebini reddeden mahkeme, Özbizerdik'in duruşma gününde zorla getirilmesine karar verdi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Fatih Mehmet Edremit'in öldürülmesine ilişkin Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara'nın tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına sanıklardan katılan olmadı.

Sanık Hasan Heybetli'nin mahkumiyet, Özbizerdik ile Zara'nın beraatine verilen kararın Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından yapılan 2. duruşmada, Avukat Ali Rıza Dizdar konuşmak için söz istedi.

AVUKAT DİZDAROĞLU: ÖZBİZERDİK, VURULMA KORKUSU YAŞAMAKTADIR

Avukat Dizdar, "Davanın beraat eden sanıklarından Bülent Zara, davanın maktulü Fatih Mehmet Edremit'in oğlu tarafından vuruldu. Şimdi sakat vaziyette yatmaktadır. Mahkemelere bakış açışı eskiye göre değişmiştir. İnsanlar ne zaman tutuklanacağının endişesini yaşamaktadır. Bu yaşanan olayın ardından Onur Özbizerdik tutuklanma endişesini bir kenara bırakın ölüm korkusu yaşamaktadır. Duruşmalara gelirse kendisinin de vurulacağı endişesi yaşamaktadır. Bu nedenle duruşmanın erteleneceği tarihte herhangi bir saldırıya uğramaktan endişe duymaktadır. Zaten kendisi bilinen bir kişidir. Annesi Uğur Çakıcı, gözlerinin önünde babası Alaettin Çakıcı tarafından öldürtülmüştür. Eğer uygun görülürse duruşma tarihinden önce tarihi belirtilmemiş bir günde kendisini huzurunuza çıkarabilirim." şeklinde talepte bulundu.

Savcı Orhan Erbay ise Özbizerdik'in hayati tehlike sebebi ile duruşmaya gelmediğinin bildirildiğini hatırlatarak avukat Dizdar'ın talebi konusundaki görüşünü mahkemeye bildirdi. Emniyet müdürlüğünden gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının istenmesine karar verilmesini isteyen savcı Erbay, sanık Özbizerdik'in, bozmaya karşı diyeceklerinin ve savunmasının alınması için duruşmada hazır bulundurulmasında mahsur bulunmadığını söyledi.

Duruşmanın 27 Mayıs 2013 tarihine ertelenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Özbizerdik'in de oy çokluğu ile duruşma gününde zorla getirilmesini hükme bağladı. Üye hakim Salim Tuna ise sanık Özbizerdik'in, duruşmadan haberdar olduğu halde mazeret bildirmeyerek duruşmalardan kaçtığını belirterek hakkında yakalama kararı verilmesi gerektiği şeklinde karşı oy kullandı. Ayrıca duruşma gününde güvenlik önlemlerinin alınması için de emniyet müdürlüğüne yazı yazılmasına hükmedildi.

YARGITAY, ÖZBİZERDİK'İ SUÇLU BULMUŞTU

Davada daha önce tutuklu sanık Hasan Heybetli hakkında Fatih Mehmet Edremit'i öldürmek suçundan 25 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Davanın diğer tutuklu sanığı Onur Özbizerdik ile tutuksuz sanık Bülent Zara'nın da beraati karara bağlanmıştı. Verilen kararı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi Polat Towers'ta önce birlikte alkol ve kokain kullanmalarının ardından da Mehmet Edremit'in öldürülmesine ilişkin olayla ilgili verilen kararın bozulmasına hükmetmişti. Önce olayın oluş şeklini özetleyen Yargıtay, ardından da hakkında beraat kararı verilen Onur Özbizerdik hakkında "Suçun işlenmesinde çıkarı bulunan, telefonla sanık Hasan Heybetli'yi olay yerine çağıran, sanık Heybetli'yi maktulün giriş kartıyla X-Ray cihazından geçmeksizin binaya sokan ve olay sonrasında maktulün olayı haber vermesini engellemek amacıyla maktulün cep telefonunu da alarak Hasan Heybetli ile birlikte olay yerinden uzaklaşan sanık Onur Özbizerdik'i, sanık Hasan Heybetli ile fikir ve irade birliği içerisinde hareket ederek eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğu anlaşılmakla..." ifadeleri ile kasten adam öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini belirterek mahkemenin kararını bozmuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler