YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oy verme işlemi başladı

Türkiye’nin doğusundaki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Diğer illerde oylama saat 08.00’de...

Türkiye’nin doğusundaki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Diğer illerde oylama saat 08.00’de başlayacak, saat 17.00’de sona erecek.
50 milyon 189 bin 930 seçmen, 85 seçim çevresinde 199 bin 207 sandıkta oy kullanacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.
Üzerinde TC kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart. Seçmenler, YSK'nın ysk.gov.tr internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebiliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler