YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petkim'den 9 Ayda 48 Milyon TL Brüt Kar

Petrokimya sanayinin önde gelen oyuncularından Petkim, 9 aylık dönemde yüzde 1,4 brüt kâr marjıyla 48...

Petkim'den 9 Ayda 48 Milyon TL Brüt Kar

Petrokimya sanayinin önde gelen oyuncularından Petkim, 9 aylık dönemde yüzde 1,4 brüt kâr marjıyla 48 milyon TL brüt kâra ulaştı.

Petkim, 2012 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Şirketin 9 aylık cirosunu yüzde 17 artarak 3,4 milyar dolara, ihracatı da 1 milyar dolar seviyesine çıkarken, zararı ise 29 milyon TL oldu. 9 aylık dönemde yüzde 1,4 brüt kâr marjıyla 48 milyon TL brüt kâra ulaşan Petkim’in, ilk dokuz aydaki faaliyet zararı ise 56 milyon TL oldu.

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, söz konusu rakamları, “47 yıllık tarihimizin en yüksek maliyetleri ile üretim yapıyoruz. Temel hammaddemiz naftanın ton fiyatı 1.000 doların üzerine çıktı. 3-5 yıl önce bu rakamları kimse hayal bile edemezdi. Bu durum, kârlılığımızı olumsuz yönde etkiliyor.” şeklinde değerlendirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler