YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıza Sarraf'ı Tehdit Etmedik, Mercedes'ine De Zarar Vermedik

      Serpil KIRKESER / İSTANBUL, İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya "Tehdit" ve "Mala zarar vermek"

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya "Tehdit" ve "Mala zarar vermek" suçundan 10'ar aydan 5'er yıla kadar hapisleri istenen 3 tutuksuz sanık kardeş katıldı.

“SARRAF'IN ARACINDA 3 ADET EZİK MEYDANA GELMİŞ"
Hakim, 2 sayfalık iddianameyi okuduktan sonra, tutulan tutanağa göre şikayetçi Rıza Sarraf'ın Mercedes'inde 3 adet hasar (ezik) meydana geldiğini belirtti.

“ARACIN SİRENLERİ ÖTMEYE BAŞLADI"
Sanık Sinan S., şikayetçi Rıza Sarraf'ın aracında plaka olmadığını savunarak, “Biz 3 kardeş eve doğru gidiyorduk. Aracın yanından geçerek eve ilerlerken, aracın sirenleri ötmeye başladı. Dönüp bakmak zorunda kaldık. Araca yaklaştığımızda araç hemen bulunduğu yerden uzaklaştı. Aracın içindekileri görmedik. Araca zarar vermedik. Yaklaşık yarım saat sonra aynı araç bu defa plaka takılı vaziyette geldi. Arkasında da camları koyultulmuş bir araç daha vardı. Araçtan inen kişiler polis olduklarını söylediler. Ben araçtaki müşteki Rıza Sarraf'ı görmedim. Polis, Mercedes'teki kişinin Rıza Sarraf olduğunu söyledi. Korumalar olayın yanlış anlaşıldığını söyleyip, özür dileyerek ayrıldılar. Ertesi gün de Asayiş Şube'den ifade vermek için çağrıldık. Ne müştekiyi ne de yanındaki diğer şahısları tehdit etmiş değiliz. Aramızda husumet de yoktur" dedi.
Sanık Sinan S., Rıza Sarraf'ın aracına kesinlikle tekme atmadığını söyleyerek, beraatini istedi.

“SARRAF'IN İFADELERİ YANLIŞ VE YALANDIR"
Sanık Serkan S. de, “Şikayetçi Rıza Sarraf'ın ifadeleri yanlış ve yalandır. Müştekiyle bir işimiz olmadı, olamaz. Biz 3 kardeş aynı şirkette çalışıyoruz. Olay anında şikayetçiyi tehdit etmedim, aracına da zarar vermedim" diye konuştu.
Diğer sanık Servet S. de suçlamaları reddetti.

SARRAF ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
Hakim, Rıza Sarraf'ın mahkemeye avukatı aracılığıyla dilekçe sunduğunu ve şikayetinden vazgeçtiğini açıkladı. Hakim, Sarraf'ın dilekçesinde “Ben şikayetçi değilim" dediğini belirtti.
Hakim, Rıza Sarraf şikayetinden vazgeçtiği için davanın sadece “Tehdit" suçundan görülmesine devam edileceğini vurgulayarak, 3 tanığın dinlenmesine karar verdi ve duruşmayı Kasım ayına erteledi.

3 SANIĞIN 5'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti:
Geçen yıl otomobille Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Baltalimanı'na doğru giden Rıza Sarraf'ın şoförü, Hasret Sokak'ta geride kalan korumaların aracını beklemeye başladı. Bu sırada şüpheliler Sinan S., Serkan S. ve Servet S. otomobillerinden inerek Sarraf'ın aracının camını tıklattı. 3 kardeş daha sonra rakip firmaya ait olduğunu ve kendilerini takip ettiğini savundukları araca tekme ve yumrukla hasar verdi. Rıza Sarraf'ı da, "Hasımlarımız var. Biz milliyetçiyiz. Adamı vururuz" diye tehdit etti. 3 kardeş hakkında “Mala zarar vermek' ve 'Tehdit' suçlarından 10'ar aydan 5'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler