YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rönesans’ın tahvil arzına 2 kat talep geldi

Rönesans Gayrimenkul’un 100 milyon TL tutarındaki tahvil arzında bireysel ve kurumsal yatırımcılar toplam 201,8 milyon...

Rönesans Gayrimenkul’un 100 milyon TL tutarındaki tahvil arzında bireysel ve kurumsal yatırımcılar toplam 201,8 milyon TL talepte bulundu.
Firmanın tahvil halka arzında bireysel talep tutarı 71,9 milyon TL ile bireysel yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 2,9 katı olurken, kurumsal yatırımcı talebi ise 129,9 milyon TL ile kendi tahsisat tutarlarını 1,7 kat aştı.
Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarına adım atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Halka arzın şirketin kurumsallaşmasında önemli rol oynayacağını ifade eden Ilıcak; “Başarılı bir ihraç yaptık. Gelen talepler yatırımcıların şirketimize olan ilgisini ortaya koyuyor.” dedi.
Rönesans Gayrimenkul’un fonlama kaynaklarının artırılmasına olumlu katkıda bulunduğunu vurgulayan Ilıcak, “İş Yatırım’ın aracı olduğu tahvil halka arzımıza katılan tüm yatırımcıların güven ve ilgisine teşekkür ederiz.” dedi.
İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç da kurum olarak Rönesans’ın tahvil ihracından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Koç, “2011’in ilk 7 ayında mevduat bankalarının başı çektiği finansal kesim tarafından toplam 9,5 milyar TL tutarında banka bonosu ve tahvil ihraç edildi. Rönesans Gayrimenkul finansal kesim dışında bu senenin ilk özel sektör tahvil ihracı olması bakımından önemlidir ve arzın yatırımcılardan gördüğü yoğun ilgi memnuniyet vericidir. 2 sene vadeli değişken faizli tahvil, 3 ayda bir kupon geliri getirecek ve her 3 ayda bir kupon ödeme tarihlerinde geçerli olan tahvile göre güncellenecek biçimde yapılandırılmıştır. Bu yapılanmadan olumlu etkilenen bireysel yatırımcılar kendilerine ayrılan tahsisat miktarının 2,9 katı talepte bulunmuşlardır. Kurumsal yatırımcılar tarafında ise ülke içi kurumsal yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılardan da ilgi gördük. Kurumsal yatırımcı tahsisinin yüzde 15’i yabancı kurumsal yatırımcılara satıldı.” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler