YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saadet Partisi’den "arakan Katliamını Protesto" Mitingi

Saadet Partisi, Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan katliamı protesto etmek için "Bütün Zalimlere Lanet" miting düzenledi.Saadet...

Saadet Partisi, Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan katliamı protesto etmek için "Bütün Zalimlere Lanet" miting düzenledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Kadıköy’de "Bütün Zalimlere Lanet" miting düzenledi. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 81 il başkanı, Arakan Diasporası Lideri Nurul İslam, Ultraaslan, Çarşı ve Timsah taraftar grupları katıldı. Yaklaşık 15 bin kişnin katıldığı mitingde, sık sık tekbir getirerek ‘Arakan yanıyor, Saadet’i bekliyor’, ‘Yaşasın Müslüman kardeş Arakan’, ‘Müslüman uyuma, Arakan’a sahip çık’ sloganları attı.Havanın sıcak olması dolayısıyla miting alanında zaman zaman bayılan vatandaşlar oldu.

Mitingde konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Sizin bu onurlu duruşunuzdan aldığım cesaretle sesleniyor ve diyorum ki; Kadıköy Meydanı bugün Tahrir Meydanı olmuştur. Arada tek bir fark vardır. Tahrir meydanı, Mısır zalimini devirmişti. Kadıköy Meydanı ise bütün zalimlerin devrilişinin müjdesi olacaktır” dedi. Arakan’da insanlık tarihinde eşine az rastlanır birkıyım yaşandığını ifade eden Kamalak, “Bülbül yuvasını baykuşlar talan etmişlerdir”şeklinde konuştu. Öte yandan, Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Nurul İslam yaptığı açıklamada bunun bir soy kırım olduğunu söyleyip güvenlik güçleri Budistlerden oluşmakta ve köyleri basıp kadın, çocuk herkesi öldürmektedir. Ve özellikle din ulemasıyla eğitimlileri hedef almaktadır” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler