YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sandy Kasırgası ABD’yi Zor Duruma Soktu

Sandy Kasırgası ile adeta kabus günlerini geride bırakan ABD, şimdi fırtınanın neden olduğu enkazın altından...

Sandy Kasırgası ile adeta kabus günlerini geride bırakan ABD, şimdi fırtınanın neden olduğu enkazın altından kalkmaya çalışıyor. Büyük kentleri hayalet şehirlere dönüştüren elektrik kesintileri sıra ile giderilmesine rağmen halktan gelen şikayet sesleri dinmek bilmiyor. Obama ise seçim döneminde maruz kaldığı bu eleştiriler nedeniyle oldukça sıkıntılı.

ABD’nin kuzeydoğusunu vuran Sandy Kasırgası geçti ama geride bıraktığı enkaz halkta büyük öfkeye neden oluyor.

Tam olarak giderilemeyen elektrik kesintileri ve benzin tedarikinin yanı sıra ulaşım hizmetlerindeki aksaklıklar kışı tüm soğuğuyla yaşamaya başlayan New York gibi büyük kentlerde hayatı oldukça zorlaştırıyor.

Vatandaşların sosyal medyada çıkan Sandy haberleriyle isyan noktasına gelmesi üzerine Amerikan Federal Acil Durum Yönetim Kurumu önceki gün “dedikodu kontrol birimi” kurdu.

Sandy yüzünden “hayalet kent”e dönen dünyanın en önemli iş merkezi Manhattan’da elektrik kesintisi tamamen giderildi. Ekipler başkanlık seçimleri öncesi oy kullanma merkezlerini hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Ancak yedi eyalette hala 2.5 milyon kişi elektriksiz. Buna yakıt sıkıntısı da eklenince yüzbinlerce konutta soğuk tüm acımasızlığıyla yaşanıyor.

Öte yandan, her yıl yapılan ve tüm dünya medyasında yer bulan New York Maratonu'nun Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından iptal edildiğinin duyurulması birçok kesim tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı.

Fırtınanın en fazla zarara yol açtığı bölgelerde su sıkıntısı da çekiliyor. Yetkililer, soruna çare arıyor.Elektrik yokluğunda yiyeceklerini taze tutabilmeleri için halka buz da veriliyor.

Sandy'e hazırlık ve ilk müdahalede başarılı olduğu için övgü alan Obama'nın artan bu şikayetler karşısında seçimlerde zor duruma düşebileceğine dikkat çekiliyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler