YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehrizar Konakları'na Ait Imar Planlarına Üçüncü Kez Iptal

       Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR'ın Burhaniye Mahallesinde yer alan Şehrizar Konaklarına ait imar planları İdare Mahkemesi tarafından üçüncü kez iptal edildi. İBB

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR'ın Burhaniye Mahallesinde yer alan Şehrizar Konaklarına ait imar planları İdare Mahkemesi tarafından üçüncü kez iptal edildi.

İBB YASAL SÜREÇ DEVAM EDERKEN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI
Şehir Plancıları Odası 2008 yılında bina yüksekliklerini 6.50 metreden 9.50 metreye çıkaran Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğini dava etti, İstanbul 8. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2010'da yeni bir Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı onaylaması üzerine, oda yeniden dava açtı. Bu kez de İstanbul 6. İdare Mahkemesi planı ‘hukuka ve şehircilik ilkelerine aykırı bularak’ yürütmeyi durdurma kararı verdi ve Danıştay bu kararı 2012'de onadı. Ancak mahkeme süreci devam ederken, İBB daha önce hukuka ve şehircilik ilkelerine aykırı bulunarak 2 kez iptal edilen planda değişiklik yaparak, 2011'de yeni bir plan değişikliğini meclisten geçirdi. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, bu planı da ‘kamu yararına, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı’ bularak üçüncü kez iptal etti.

ŞPO: KENT SUÇLARINA KARŞI KAMUOYUNU UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şehir Plancıları Odası yaptığı yazılı açıklamada, “2008 yılından bu yana verdiğimiz hukuk mücadelesinin peşini bırakmayacağımızı, bu süreç içerisinde mahkemece verilen iptal kararlarına rağmen hukuksuzca hayata geçirilen Şehrizar Konakları örneğinde olduğu gibi kanunların, yönetmeliklerin, yargı kararlarının hiçe sayılarak ısrarla işlenen kent suçları karşısında kamuoyunu uyarmaya devam edeceğiz” denildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler