YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal Bilimler Olimpiyatı Için Başvurular 8 Mart'ta Bitiyor

Fatih Üniversitesi Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK)'nün Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Ulusal Sosyal...

Sosyal Bilimler Olimpiyatı Için Başvurular 8 Mart'ta Bitiyor

Fatih Üniversitesi Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK)'nün Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)’na başvurular başladı. Ülke ve dünya gündemlerinin sosyal bakış açısıyla değerlendirildiği olimpiyat, bütün liselerin katılımına açık olarak yapılacak.

Olimpiyata bugüne kadar 10 bine yakın başvuru yapıldı. USOBO’ya katılan projeler hem ülke hem dünya çapında yaşanan toplumsal konuları ele alıyor. Ülke ve dünya gündemine ilişkin sosyal olayların analiz edildiği projelerde bu yıl, Aile İçi Şiddet, Hızlı Yapılaşma ve Site Yaşantısı, Tüketim Alışkanlıkları, Modern Tarih Anlayışına Bakış gibi konu başlıkları belirlendi. AFAK tarafından hayata geçirilen projenin akademi komisyon başkanlığını Fatih Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Karagöz yapacak. Olimpiyat jürisinde de farklı üniversitelerden alanında uzman birçok sosyal bilimci yer alacak.

5. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı için son başvuru tarihi 8 Mart 2013 olurken yarı final ve final tarihleri 4-5 Mayıs 2013 olarak açıklandı. Olimpiyat ile ilgili daha detaylı bilgilere www.usobo.org sitesinden ulaşılabilir.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler