YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"tecavüzcüsü"nü Öldüren Nevin Yıldırım Için Feminist Sanatçılardan Eylem

Murat DELİKLİTAŞ - Mehmet AKTARAN / İstanbul, Galatasaray Lisesi önüne Nevin Yıldırım'ın portresinin yer aldığı çarşaflarla gelen kadınlar, Yıldırım'ın serbest

"tecavüzcüsü"nü Öldüren Nevin Yıldırım Için Feminist Sanatçılardan Eylem

Murat DELİKLİTAŞ - Mehmet AKTARAN / İstanbul, Galatasaray Lisesi önüne Nevin Yıldırım'ın portresinin yer aldığı çarşaflarla gelen kadınlar, Yıldırım'ın serbest bırakılması yönünde sloganlar attı. Eylem sırasında, Nevin Yıldırım'ın şablon portresi de boyanarak bir çarşafa basıldı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Kadınlara yönelik ayrımcı ve adaletsiz uygulamaların durdurulmasını ve Nevin Yıldırım için acilen adaletin sağlanmasını talep etmek üzere bir araya geldik. Kendisine uzun zamandır tecavüz eden akrabasını öldürdüğü için yargılanan Nevin Yıldırım, tecavüzden kurtulmak ve kendini korumak için öldürmek zorunda kalmıştır. Bırakın meşru müdafaa kapsamında ele alınmayı, kadınları katleden erkekler için mutlaka uygulanan ceza indirimleri bile Nevin Yıldırım'a uygulanmadı" denildi.
Kadınları öldüren erkeklerin ceza indirimi aldıkları maddelerin tek tek sıralandığı açıklamada, “Gündelik ve sıradan konular kadınları öldüren erkeklerin ceza indirimi almasına bahane edilirken, Nevin Yıldırım'ın silah zoruyla ve sistematik olarak uğradığı tecavüz ceza indirimine sebep olmadı. Bu nedenle, temyiz davasının görüleceği Yargıtay Ceza Dairesi bu adaletsizliği ortadan kaldırmalı ve Nevin Yıldırım acilen serbest bırakılmalıdır. Nevin Yıldırım, adalet sisteminin haksızlığa uğrayan kadınlar açısından bir sembolüdür. Onun durumunda birçok kadın var. Nevin'ler için adalet sağlanana kadar, tüm kadınları yaşadığımız adaletsizlikleri çarşaf çarşaf ortaya dökmeye çağırıyoruz" denildi.
Nevin Yıldırım'ın serbest bırakılması için başlattıkları imza kampanyasına herkesi davet eden grup, olaysız şekilde dağıldı.


Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler