YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tgc'den İpek Medya Grubu’Na Yönelik Operasyonla Ilgili Açıklama: Operasyonlarla Türkiye’De Demokrasi Dışlanıyor

   İSTANBUL, (DHA) TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İpek Medya Grubu’na yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de

İSTANBUL, (DHA) TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İpek Medya Grubu’na yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de demokrasi dışlanıyor” denildi.

TGC Yönetim Kurulu’nun Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Basın özgür değil ise toplum özgür olamaz. Ancak Türkiye basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar ve medya kuruluşlarına yönelik operasyonların ülkesi olmaya devam ediyor.
Türkiye seçime giderken, sınırlarımızdaki savaş ihtimali yükselirken kamuoyunu tasarlama oyununun yeniden sahneye konulduğuna bir kez daha tanıklık ediyoruz Son olarak Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik bir operasyon başlatıldı.

Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de demokrasi dışlanıyor. Geçici iktidarın da gazetecilik mesleğini terörist bir faaliyet, gazetecileri terör suçlusu olarak tarif etme alışkanlığını sürdürdüğünü görüyoruz.

Hedef göstermeyle, operasyonlarla, baskılarla gazetecilik mesleği engellenemeyecek ve gazeteciler susturulamayacaktır. Türkiye’de toplumsal barış, halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden medyayı susturma girişimlerine artık son verilmesini istiyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler