YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TİCARET VE HİZMETTE İSTİHDAM BİR YILDA YÜZDE 1.7 ARTTI

- Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro artışları enflasyon oranlarının üzerine çıkarken, istihdamdaki artışlar çok düşük düzeylerde kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)

- Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro artışları enflasyon oranlarının üzerine çıkarken, istihdamdaki artışlar çok düşük düzeylerde kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ticaret ve Hizmet Endeksleri verilerine göre, Temmuz - Eylül dönemini kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde, ticaret ve hizmet ciro endeksi yüzde 4,8 arttı.

Bu artış ile birlikte, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11.6 yükselerek, yüzde 9.0 dolayındaki enflasyonun üzerine çıktı.

Cirolardaki hızlı artışa karşılık, sektörlerin istihdakındaki artış oldukça yavaş kaldı. Buna göre, ticaret ve hizmet istihdam endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.8 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yalnızca yüzde 1.7 düzeyinde yükseldi.

Ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.9 olurken, yıllık artış yüzde 2.0 düzeyinde kaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi de yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.0, yıllık bazda da yüzde 12.8 arttı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler