YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokyo'nun Olimpiyatları Almaması Için 24 Bin Imza Toplandı

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Fizikçi Don Tow tarafından mart ayında internet üzerinde oluşturulan ankette,...

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Fizikçi Don Tow tarafından mart ayında internet üzerinde oluşturulan ankette, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2020 olimpiyat oyunları adayı Tokyo’yu seçmemesi için 24 bin imza toplandı.

Dünya çapında imzalanan anketin yer aldığı web sitesinde oyların çoğu, Japon’ya da ayrımcılığa tabi tutulan Güney Korelilere ait. Anketin Global Times adlı gazete tarafından yayınlanmasının ardından Çin’den gönderilen oyların sayısı da arttı. Diğer basın kuruluşları da anketin haberini yapmaya başladı.

Ankette, "İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından 67 yıl geçti. Japonya hükümeti Japonya İmparatorluk Ordusu’nun savaş süresinde Asya’da işlediği suçlardan ötürü halen resmi bir özür dilemedi." ifadeleri yer alıyor. Nanking Katliamı ve 100 binlerce kadının seks kölesi olarak çalıştırıldığını hatırlatan anket Japonya’yı işlediği savaş suçlarını kabul etmeye davet ediyor.

1964 yaz oyunlarını da düzenleyen Japonya, İstanbul ve Madrid’le birlikte 2020’nin aday ülkelerinden bir tanesi. Aday şehirler, sunumlarını İsviçre’nin Lozan kentinde olimpiyat komitesine Çarşamba günü yaptılar. Komite kararını Eylül ayında açıklayacak.

Fizikçi Don Tow, anketi neden oluşturduğunu, "İkinci Dünya Savaşı sırasında Asya’da neler olduğunu inkar eden Japon Hükümeti ve liderlerine karşı Japonya’nın yaşananları kabul etmesi için başka neler yapabiliriz diye düşündük." şeklinde açıkladı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler