YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Torbacılara Helikopter Destekli Şafak Operasyonu

İstanbul polisinin uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 ilde eş zamanlı düzenlediği şafak operasyonunda 27 kişi gözaltına...

İstanbul polisinin uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 ilde eş zamanlı düzenlediği şafak operasyonunda 27 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “torbacılar” olarak nitelendirilen sokak satıcılarının yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda 19 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da Kağıthane merkezli Sarıyer, Şişli, Beykoz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve Edirne olmak üzere toplam 3 il ve 4 ilçede eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Özel Harekat Timleri’nin de katıldığı helikopter destekli operasyonlarda Kağıthane’deki ev aramalarına narkotik köpeği Alex de katıldı. Aralarında şebeke lideri Nazım D.’nin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alınırken, belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 120 TL, satışa hazır vaziyette 675 gram eroin, 35 gram bonzai uyuşturucusu, 4 G-3 olmak üzere 9 fişek, 7 uyuşturucu hap, 2 hassas terazi, çok sayıda cep telefonu ve sim kart ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucu, silahlı tehdit, gasp ve hırsızlıktan toplam 100 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Şebeke içerisinde olan 1 kişinin askerde ve 1’nin hapiste olduğu ortaya çıkarken, 3'nün de firari olduğu bildirildi.

Operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde polisin yakın takibe aldığı bir uyuşturucu satıcısı ile alıcısı buluşuyor. Daha sonra zanlılar uyuşturucu alışverişi yapıyor. Ayrıca Kağıthane’de bir eve baskın düzenleyen polise zanlılardan birinin “Çek hastasıyız dede” dediği görülüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler