YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Genelinde Elektrik Kesildi, Hayat Durdu (1)

İSTANBUL, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.35.00'dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi

İSTANBUL, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.35.00'dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar İran dışındaki tüm illerde elektrikler kesildi. İran'dan elektrik alınan Van'da ise kesinti olmadı.
Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Kesintiye sisteme yönelik 'siber saldırının' neden olduğu söylentileri ortaya atılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu" dedi.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Elektrik dağıtım şirketleri de aynı yönde açıklama yaptı. Bir dağıtım şirketi yetkilisi DHA'ya yaptığı açıklamada, "TEİAŞ yetkilileri bize sistemin çöktüğünü, toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Enerji açığı ve güç kesintisi olmadığını belirttiler" dedi.
Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Sıkıntının kaynağında TEİAŞ'ın sistemde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. Bizde olduğu gibi Türkiye'nin bazı illerinde de elektrikler kesik" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler