YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Güreş Federsyonu Başkanı Musa Aydın: "2020 Tokyo'ya Dünyanın En Güçlü Güreş Takımı Ile Gideceğiz"

"Olimpiyatlarda 6 sıklet değil de 8 sıkletin olması lazım" Dünya Güreş Şampiyonasına katılacak milli sporcular bu sabah Budapeşte'ye gitti Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, (DHA) Macaristan'ın

"Olimpiyatlarda 6 sıklet değil de 8 sıkletin olması lazım"

Dünya Güreş Şampiyonasına katılacak milli sporcular bu sabah Budapeşte'ye gitti

Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, (DHA)

Macaristan'ın Budapeşte kentinde 10-11 Aralık tarihleri arasında yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası'na katılacak milli sporcular, bu sabah Budapeşte'ye gitti.
Budapeşte'de yapılacak şampiyonada, olimpiyatlarda yer almayan sıkletlerdeki sporcular güreşecek. İlk defa düzenlenen şampiyonaya Türkiye adına serbest stil 61 kiloda Recep Topal, 70 kiloda Yakup Gör, kadınlar 55 kiloda Burcu Kebiç, 60 kiloda Derya Bayhan ve grekoromen stil 71 kiloda Yunus Özel ile 80 kiloda Aslan Atem güreşecek.
Milli güreşciler ile birlikte Dünya Şampiyonasını izlemek için Budapeşte'ye giden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, havalimanında yaptığı açıklamada, "2020 Tokyo'nun ilk adımını atıyoruz" dedi.
Başkan Aydın, "Dünya Güreş Birliği, olimpik olmayan 2 sıkletin Dünya Şampiyonası'nın kararını vermiş. Bu sporcular da tabii bir yıldır hazırlık yapıyorlar. Tabii bu sporcuları da değerlendirmek istemiş ve böyle bir şampiyonaya karar vermiş. Bence verilen karar doğru. Bu sıktletteki sporcuların da kendilerini göstermeleri, yarışmaları gerekir. Ancak tabii bizim en büyük isteğimiz, bu sıkletlerin de olimpik sıklet olması. Yani artık 6 sıklet değil de 8 sıkletin olimpiyatlarda yer alması. Tabii sporcuların en büyük hedefi, hayali olimpiyatlar. Bu sporcularımız maalesef olimpiyatlarda yarışamadılar. Bu Dünya Şampiyonası, kendileri için bir teselli ama asıl olan olimpiyatlardır. Bu yüzden ümidimiz, isteğimiz Tokyo'da 2020 Olimpiyatlarında 6 değil de 8 sıklet olması" diye konuştu.
Son yapılan seçimlerde tekrar federasyon başkanlığına seçilen Musa Aydın, yeni dönem hedefleri hakkında ise şunları söyledi:
"Göreve ilk ara seçimle geldim. Çok kritik ve kriz döneminde başkanlığa başladım. Olimpiyat senesiydi. Biz o süreyi çok güzel idare ettik. 18 yıl aradan sonra ilk defa 3 Dünya Şampiyonu çıkardık, kadınlarda ilk kez Avrupa Şampiyonluğu kazandık. 52 yıl aradan sonra ilk defa Rio Olimpiyatlarında 5 madalya kazandık. Ülkemizin kazanmış olduğu 8 madalyanın 5'ini biz kazandık güreş olarak. Bu başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sayın Spor Bakanımıza da bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde Tokyo Olimpiyatları var. 4 yıllık süreç hem kısa, hem de uzun bir süreç. Olimpiyatlara hazırlık için uygun bir süreç. İnşallah bu süreci çok iyi değerlendirip Tokyo'ya dünyanın en güçlü güreş takımı ile gidip, orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, Ay-Yıldızlı bayrağımızı göklere yükseltmek istiyoruz."

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Musa Aydın ile röportaj
-Sporcular
-Detay

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler