YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüsiad’Dan Iklim Değişikliğiyle Ilgili Mücadele Konferansı

İstanbul, 10 Aralık Açılış konuşması TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes tarafından gerçekleştirilen konferansta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

İstanbul, 10 Aralık Açılış konuşması TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes tarafından gerçekleştirilen konferansta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Mehmet Emin Birpınar COP 22 sonrasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konferansta ayrıca TÜSİAD’ın “Ekonomi Politikaları Perspektifinden İklim Değişikliyle Mücadele Raporu” tanıtıldı.
Paris Anlaşması sonrası süreçte Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadeleyi ele alan konferans aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin anlaşılması, benimsenmesi ve uygulanmasına katkı sağlamayı amaçlarken, bu çerçevede özellikle 7. Akçansa, Allianz Sigorta A.Ş, BASF Türk Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti, Koç Holding A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’’nin sponsorluğunda ve EY Türkiye’nin de Karbon Ayak İzi sponsoru olduğu bu rapor Türkiye’de emisyon azaltımı amacıyla kullanılabilecek politika araçlarını ekonomik etkileriyle birlikte ele aldı.
Konferans, REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Konferansın son bölümünde ise TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman’ın moderatörlüğünde, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin’in katılacağı bir kapanış oturumu gerçekleştirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler