YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ümraniye Belediyesi'nden açık havada 100 bin kişiye iftar

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 7 ayrı noktada her gün 5 bin kişiye iftar yemeği...

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 7 ayrı noktada her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek, 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak. Kuracağı açık hava sofrasında 100 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefleyen belediye, hemşeri derneklerini Ümraniye Meydanı’nda buluşturacak.
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 7 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak. 10 mahalleye yönelik mahalle iftarları verecek olan Ümraniye Belediyesi, kuracağı açık hava sofrasında 100 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor. Belediye ayrıca hemşeri derneklerini bu yıl da Sondurak mevkiinde (TRT Lojmanları) iftar programlarında buluşturacak. Bu yıl ilk kez Ümraniye Meydanı’nda yapılacak Ramazan etkinliklerinde çok sayıda konser, tiyatro, sahne gösterileri ve söyleşiler, Ümraniyelileri bir araya getirecek.
Geçen yıl Alemdağ Caddesi’ne 40 bin kişiyi iftarda bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl hedefini büyüterek 100 bin kişilik dev iftar bir iftar sofrası kurmayı hedefliyor. Binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturarak birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan Ümraniye Belediyesi’nin 7 Ağustos'taki açık hava iftar sofrası, Alemdağ Caddesi üzerinde Ümraniye Son Durak mevkiinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından Santral mevkiine kadar, yeni yapılan meydan ve ara sokakları da kapsayacak.
Belediye, iftar programlarının yanı sıra, Ramazan boyunca kültürel aktivitelere de yer verecek. Bu kapsamda Ümraniyelilere yönelik çok sayıda etkinliğin yer aldığı özel bir program hazırlayan Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Vehbi Vakkasoğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve Yavuz Bahadıroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 ünlü yazarı halkla buluşturacak. Erol Köker, Debu, Mehmet Çelik, H. L. Ramazanoğlu ve Grup Dergâh da etkinlikler kapsamında tasavvuf musikisi konserleri verecek. Ay boyunca 6 Orta Oyunu, 6 Çocuk Tiyatrosu, 4 Çocuk Oyunu, 3 Tiyatro oyunu ve 6 Kukla Gösterisi
Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can, "Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bu ayda, Ümraniyeli kardeşlerimize huzurlu ve anlamlı bir Ramazan yaşatmak için biz de çeşitli etkinlikler hazırladık." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler