YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü Rus Kadın Yazarın "kremlinin Kadınları" Eylül'de Raflarda

Nazım Hikmet'i yakından tanıyan ünlü Rus Yazar Larisa Vasileva Eylül ayında çıkacak olan "Kremlin Kadınları" kitabının tanıtımı için İstanbul’a

Ünlü Rus Kadın Yazarın "kremlinin Kadınları" Eylül'de Raflarda

Nazım Hikmet'i yakından tanıyan ünlü Rus Yazar Larisa Vasileva Eylül ayında çıkacak olan "Kremlin Kadınları" kitabının tanıtımı için İstanbul’a geliyor.

"Kremlin Kadınları" ve "Kremlin Çocukları" kitaplarının yazarı olan 80 yaşındaki Vasileva, bir dönem dünyaya damgasını vurmuş Lenin ve Stalin’den başlayarak Kremlin Sarayı’nda yaşamış Sovyet liderlerinin ve eşlerinin ilginç anıları, bilinmeyen özellikleri, gölgede kalmış bilinmeyen kişiliklerini anlatııyor.
Moskova’da bulunan Yazarlar Evi’nin üyesi olan ve Rus edebiyatında önemli bir yer edinen Larisa Vasileva, Rus Edebiyatı Akademisi üyesi. Aynı zamanda Atlantis Bilgi Topluluğu başkanı da olan Vasileva, Milli Edebiyat Ödülü jüri üyeliği görevini yürütüyor. Nazım Hikmet, Mihail Şolohov, Yuri Gagarin, Stalin’in kızı Svetlana ile anıları da bulunan yazar Hitler’i durdurup yenilgiye uğratan en önemli silahlardan biri sayılan T34 tankları projesi mühendisi Nikolay Kureçenko’nun da kızı. Larisa Vasileva’nın yayımlanmış 40’ın üzerinde kitabı bulunuyor ve Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Finlandiya, Polonya, Estonya ve İsveç'te çok satanlar listesinde. ETON Yayıncılık Larisa Vasileva’nın Kremlin Kadınları eserini Türkçe yayın hakkını satın aldı ve Türkçeye Fatma-Serdar Arıkan çifti tarafından çevrildi. Kitap Eylül ayında kitabevleri raflarında olacak ve Larisa Vasileva İstanbul'da imza gününe katılacak.

Larisa Vasileva 23 Kasım 1935’te Harkov’da doğdu. 1958 yılında Moskova Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinden mezun oldu.
Şiir kitaplarından bazıları: “Keten Ay” 1983 yılında “Babam Hakkında” adlı kitabı büyük ilgi gördü, o dönemle ilgili objeler, belgeler, okuyucular tarafından yazara gönderildi, T-34 Tanklar Müzesi doğdu.
Puşkinle ilgili inceleme kitabını;“Canlı Kadın ve Ruh”, “Antigone” adlı kitapları yazdı.
1993 yılında yazdığı “Kremlin Kadınları” adlı eseri büyük ilgi gördü. Ardından “Kremlin Çocukları”nı Başlıca eserleri arasında Albion ve Zamanın Gizi, Babam Hakkında, Yangın Bulutu, Kremlin Kadınları, Kremlin Çocukları, Zaman ve Gizem vardır.

(FOTOĞRAF)

Ünlü Rus Kadın Yazarın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler