YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"uyuyan Hesaplar" Daki Paraları Dublör Kullanarak Çeken 6 Kişi Tutuklandı

'Uyuyan hesaplar'daki paraları dublör kullanarak çeken 6 kişi tutuklandı.  Bir kamu bankasında uzun süre işlem gerçekleştirilmeyen ve hesapta yüklü miktarda para

'Uyuyan hesaplar'daki paraları dublör kullanarak çeken 6 kişi tutuklandı.
Bir kamu bankasında uzun süre işlem gerçekleştirilmeyen ve hesapta yüklü miktarda para bulunan banka hesaplarının sahibinin kimlik bilgilerine uygun düzenledikleri sahte kimliklerle para çeken şüphelilere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlendi. Şebeke liderliği yaptığı öne sürülen Taner Ü., R.Ö., K.T., S.Ö., G.K. ve G.İ. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

YAKLAŞIK 6 MİLYON LİRALIK VURGUN
Polis ekipleri, yaptığı incelemelerde bankanın genel merkezinde görevli bir kişiden yardım alan şüphelilerin bankacılık dilinde 'uyuyan hesap' olarak nitelendirilen hesapları tercih ettiklerini ileri sürdü. Ekipler, ilk belirlemelere göre 20 kişinin hesabından 812 bin Euro, 320 bin Dolar ve 61 bin Sterlin sahte ehliyet ve nüfus kağıtlarıyla paralarının çekildiğini tespit etti.

BANKADAN PARALARIN ÇEKİLMESİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Şüphelilerin sahte kimliklerle paraları çekmeleri bankaların güvenlik kameralara görüntülerine yansıdı. Polis ekiplerinin, takibindeki şüpheliyi, bankadan parayı çekmesinin ardından suç üstü yakalaması görüntülere yansıdı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler