YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzm. Dr. Erzengin: Altın İğne Yöntemi Ile Cildinizi Yenileyebilirsiniz

İSTANBUL, (DHA)- DERMATOLOG Uzm. Dr. Dilek Erzengin, özellikle yaz aylarında kullanılabilen ve önerilen uygulama olan Altın İğne yönteminin ince kırışıklıkları

Uzm. Dr. Erzengin: Altın İğne Yöntemi Ile Cildinizi Yenileyebilirsiniz

İSTANBUL, (DHA)- DERMATOLOG Uzm. Dr. Dilek Erzengin, özellikle yaz aylarında kullanılabilen ve önerilen uygulama olan Altın İğne yönteminin ince kırışıklıkları azaltıp, akne ,yara izleri gibi sorunları çözmeye yardımcı olduğunu ve gözenekleri küçültüp, cildi de sıkılaştırdığını söyledi.

Dermatolog Uzm. Dr. Dilek Erzengin son yıllarda geliştirilmiş ve popüler olan Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans (AİFR) tedavisi hakkında bilgi verdi. Tedavinin faydalarını aktaran Erzengin, Altın iğne tedavisi güneş etkilerinin arttığı yaz aylarına girerken ihtiyaç duyulan tazelenmeyi sağlar. Tedaviden sonra ciltte yenilenme, hasarlı dokuların onarımı, parlak ve gergin bir cilt oluşumu gözleniyor" dedi.

" YÖNTEM CİLT YÜZEYİNE ZARAR VERMEDEN UYGULANIYOR"

AİFR tedavisinin yöntemini anlatan Erzengin, "Bu yöntemde ucunda küçük altın iğnelerden oluşan bir başlık ile bu başlığın bağlı olduğu bir radyofrekans ünitesi bulunur. RF enerjisi altın iğneler yardımıyla derinin alt tabakalarına iletilir. Altın İğne uçları ile bu enerjinin dağılmadan cilt yüzeyine zarar vermeden, sadece cilt altını etkilemesi sağlanır. Deri altı yaklaşık 60 dereceye kadar ısıtılır. Böylece cilt altına kontrollü hasar verilerek vücudun doğal kollajen sentezi uyarılır ve iyileşe süreci başlatılır" diye konuştu.

"TEDAVİ 16 YAŞINDAN BÜYÜK HERKESE UYGULANIR"

Uygulama öncesi cildin temizlendiğini, ağrı kesici krem uygulandığını, kişiye özel başlık takıldığını ve uygun dozlar belirlendiğini aktaran Uzm. Dr. Erzengin, "Problemli olan bölgelere birden fazla geçiş yapılarak uygulama tamamlanır. Sıklıkla yüz ve boyun bölgesine uygulama yapılır. Her mevsim uygulanabilir. İşlem yaklaşık 40 dakika sürer. İşlem sonrasında hafif kızarıklık ve kabuklanmalar görülebilir. Bu nedenle işlemden sonra 3-4 gün süreyle yara bakımı sağlayan kremler ve güneş koruyucular kullanılmalıdır. İşlemden sonraki gün banyo, deniz ve güneş banyosu yapılmaması önerilir.Aktif enfeksiyon, kanama bozukluğu, kanser, kalp pili, hamilelik ve epilepsi gibi durumlarda uygulanmaz. Bunun dışında 16 yaşın üzerindeki herkese uygulanabilir. Cilt gençleştirme için uygulama ayda bir kez tekrarlanır. Etki ortalama 3 seansta ortaya çıkar. Mezoterapi ve PRP ile de tedavi etkinliği arttırılabilir. AİRF tedavisi; cilt kırışıklıklarının tedavisinde, cilt yenilenmesi ve kalitesinin arttırılmasında,yüz, boyun, dekolte bölgesi sarkmalarında,yara izi (skar) tedavisi, sivilce izlerinin tedavisinde, cilt lekelerinin tedavisinde,gebelik çatlaklarının tedavisinde, kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlere bağlı oluşan çatlakların tedavisinde, kol ve bacaklardaki sarkmaların tedavisinde ve gözeneklerin sıkılaştırılmasında uygulanan bir yöntemdir" diyerek sözlerini tamamladı.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler