YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vahşi Cinayet 9 Ay Sonra Ortaya Çıkarıldı

  Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA) İSTANBUL'da yaklaşık 9 ay önce işlenen vahşi cinayet,  aydınlatıldı.  Kendilerine küfür eden eski eniştelerini işyerinde bıçaklayarak öldüren iki kardeş,

Vahşi Cinayet 9 Ay Sonra Ortaya Çıkarıldı

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA) İSTANBUL'da yaklaşık 9 ay önce işlenen vahşi cinayet, aydınlatıldı. Kendilerine küfür eden eski eniştelerini işyerinde bıçaklayarak öldüren iki kardeş, polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin cinayet sırasında eniştelerinin yanında bulunan hiç tanımadıkları bir kişiyi de görgü tanığı olduğu için öldürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin, cesedi işyerinin alt katında bulunan bir kuyunun içine gizledikleri delilleri yok etmek için bir gün sonrada benzin dökerek işyerini ateşe verdikleri ortaya çıktı.

2014 yılının Nisan ayı içinde peş peşe gelen iki kayıp müracaatı üzerine soruşturma açıldı. Polis tekstil işyeri sahibi Ayhan Esebaş (42) ile onun arkadaşı Ferit Dişiaçık (34)’ı bulmak için çalışma başlatırken, iki arkadaşın ortadan kayboldukları 13 Nisan tarihinde son olarak görüldükleri arkadaşları Sedat A.’ya ulaştı. Sedat A. olay gecesi birlikte içki içtiklerini, daha sonra kendisinin eve, onların da birlikte kalmak üzere Ayhan Esebaş’ın tekstil atölyesine gittiklerini söyledi.

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERALARINA TAKILDILAR
Bu gelişme üzerine Ayhan Esebaş’ın işyeri civarındaki güvenlik kameraları incelendiğinde Ayhan Esebaş ve Ferit Dişiaçık’ın gece yarısı saat 01.00 sıralarında işyerine girdikleri, bir süre sonra kapıda bekleyen iki kişinin de peşlerinden gittiğini tespit edildi. Esrarengiz kişilerin aynı işyerinden saat 04.30 sıralarında ellerinde bazı poşetlerle çıktığı görüldü.
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Ayhan Esebaş’ın bir süre önce ayrıldığı eşinin erkek kardeşiyle kavga ettiği belirlendi. Bu kavganın ardından diğer kardeşin de devreye girdiği, görgü tanıklarının ifadelerine göre karşılıklı tehditleşme yaşandığı öğrenildi. Olay gecesi işyeri önünde görülen kişilerin de Ceyhun O., ve Erhun O., kardeşler olduğu belirledi.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI
Polis bu gelişme üzerine önce eski eşinin kardeşi Ceyhun O.’yu gözaltına aldı. Kardeş Erhun O.’nun ise Manisa’da askerlik yaptığı tespit edildi. Erhun O., da Merkez Komutanlığı ile irtibata geçilerek İstanbul’a getirildi. Şüpheliler, poliste yapılan sorgularında işledikleri vahşi cinayeti detaylarıyla anlattı.

"ÖNCE ESKİ ENİŞTEMİ ÖLDÜRDÜK"

Şüphelilerden Ceyhun 0., eski eniştelerinin sürekli küfür eden bir kişi olduğunu söyleyerek “Kardeşim bir ara onun yanında çalışıyordu. Bize sürekli küfür ediyordu. Ayrıldığı ablama da ağır hakaretlerde bulunuyordu. Olay günü de bize yine küfür edince akşam saatlerinde kavga ettik. Daha sonra onu öldürmeye karar verdik. İşyerinde kalıyordu. Gidip orada beklemeye başladık. Gece yarısından sonra arkadaşı ile geldi. Bir süre sonra içeri girdik. Sızmışlardı. Önce eski eniştem Ayhan’ı bıçaklayarak öldürdük.” dedi.

"YANINDAKİ KİŞİYİ BİZİ GÖRDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRDÜK"
Gürültüye aynı yerde bulunan diğer kişinin uyandığını anlatan Ceyhun O., “Onu öldürmeyi düşünmemiştik. Ancak bizi görünce geride görgü tanığı bırakmamak için onu da öldürmeye karar verdik. Onu başına orada bulduğumuz bir mermer parçasını başına vurarak öldürdük” dedi.

"CESETLERİ KUYUYA GÖMÜP İŞYERİNİ YAKTIK"

Cesetleri işyerinin alt katında merdiven altında bulunan eski bir kuyuya taşıdıklarını, içine attıktan sonra üzerlerini toprakla örttüklerini anlatan Ceyhun O., “Etraf kan olmuştu. Ortalığı sildik. Delil bırakmak istemiyorduk. Bu nedenle temizlikte kullandığımız bezleri de bir poşete koyarak yanımıza aldık. Sabaha karşı işyerinden ayrıldık. Bir gün sonra işyerinde delil kalma ihtimaline karşılık geri döndük. Yanımıza bir bidon benzin aldık. İşyerinin girişine döküp ateşe verdikten sonra oradan kaçtık. Böylece delilleri ortadan kaybetmek istedik. Yangından sonra işyeri sahibini soranlara da ‘Onlar uyuşturucu işi yapıyorlardı. Uyuşturucu almaya gitmişlerdir. Yakında gelirler” diyerek kandırdık” dedi.

İŞYERİNE GELMEYEN BİR KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ
Öte yandan polis, ölen kişilerin arkadaşı Sedat A.’nın olay gecesi onlarla aynı işyerine gelmekten son anda vazgeçerek ölümden kurtulduğunu tespit etti. Ancak bu kişinin olay gecesi cinayetten önce birlikte içki içerken Ayhan Esebaş’ın cep telefonunu çaldığı ve sattığı tespit edildi. Bu nedenle gözaltına alınan Sedat A.’nın hırsızlık suçlamasıyla adliyeye gönderileceği belirtildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü söylediler.

Vahşi Cinayet 9 Ay Sonra Ortaya ÇıkarıldıVahşi Cinayet 9 Ay Sonra Ortaya Çıkarıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler