YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancıların Satışlarıyla Borsa'daki Kayıp Yüzde 3'ü Geçti

- Ekonomi yönetimine ilişkin kaygıların artması ve küresel gelişmeler ile lirada kayıpların artmasının etkisiyle yabancı yatırımcıların satışları Borsa Endeksi'ndeki düşüşü

- Ekonomi yönetimine ilişkin kaygıların artması ve küresel gelişmeler ile lirada kayıpların artmasının etkisiyle yabancı yatırımcıların satışları Borsa Endeksi'ndeki düşüşü yüzde 3'ün üzerine taşıdı.

ABD'de, 10 yıl aradan sonra ilk faiz artışının bu yılın ilk yarısında başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesinin de etkisiyle, Borsa İstanbul Endeksi yüzde 3.03 düşüşle 78 bin 204 puana kadar geriledi.

Liradaki büyük erime Türkiye'nin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini de yükseltti. Türkiye'nin kredi iflas takası primi (CDS), ekonomiye ilişkin devam eden endişelerle 11 aydan beri en yüksek olan 227 baz puana yükseldi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler