YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yan Bakma Cinayetinde Müebbet Istendi

Yüksel KOÇ/İSTANBUL, Cinayetten sonra yeğeni Mert Z.’yi araba ile alarak yakalanmasını önleyen amcası Dinçer Z. hakkında da “Suçluyu kayırma” suçundan

Yüksel KOÇ/İSTANBUL, Cinayetten sonra yeğeni Mert Z.’yi araba ile alarak yakalanmasını önleyen amcası Dinçer Z. hakkında da “Suçluyu kayırma” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, öldürülen Ömer Fatih Öztürkler’in 8 Şubat 2015 tarihinde Bakırköy’de bir AVM’de arkadaşları ile yemek yediği sırada yan masada yemek yiyen Mert Z. ve arkadaşları ile “yan bakma” nedeniyle tartıştıkları belirtildi.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Mert Z.’nin yeğeni G. Z.’nin başından çekiçle hayati tehlike oluşturmayacak şekilde yaralandığı belirtilen iddianamede, bu duruma içerleyen Mert Z.’nin arkadaşlarını arayarak olayı anlattığı ve arkadaşlarını olay yerine çağırdığı ifade edildi.
Mert Z.’nin çağırdığı arkadaşları Savaş Ö. BİR KİŞİ KOLLARINDAN TUTTU BİR KİŞİ BIÇAKLADI DÖRT KİŞİ DE TEKMELEDİ
Tüm şüphelilerin eylem birliği içinde hareket ettiği, Mert Z.’nin bıçaklama olayını gerçekleştirdiği, Recep G.’nin maktulün kollarını tutarak bıçaklama olayına yardım ettiği belirtilen iddianamede, “Şüpleliler, Mert Z.'nin eylemini kolaylaştırmak için çağrısına uydular. Eylemin başlangıcından bitimine kadar onun yanında yer aldılar, fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiler, kovalamacaya katıldılar, yere düşen maktulü tekmelediler. Mert Z.'nin eylemine engel olmadıkları gibi yaralanan maktulü hastaneye kaldırma girişiminde dahi bulunmadılar. Bilakis eylemi gerçekleştiren asli faile cesaret vererek, birlikte hareket ederek ona manevi destek sağladıkları toplanan delillerle anlaşılmıştır” denildi.
AMCASI ARABASIYLA GÖTÜRÜP SAKLADI
Adli Tıp Kurumu raporuna göre Ömer Fatih Öztürkler’in 5 bıçak darbesi aldığı, aldığı bıçak darbeleri sonucu meydana gelen iç kanama nedeniyle öldüğü belirtilen iddianamede, olay yerinden kaçan Mert Z.'nin amcası Dinçer Z.'yi arayarak olayı anlattığı belirtildi. Amca Dinçer Z.'nin siyah renkli BMW marka aracıyla yeğenini alarak sakladığı, yakalanmasını engellediği belirtilen iddianamede, Mert Z. ve tutuklu zanlı Recep G. için “Kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi. İddianamede, Savaş Ö., Onur Bertan T., Barış A., Kerimcan M. için “Kasten adam öldürmeye yardım” suçundan 15 yıldan 20 yıla, Dinçer Z. için de “Suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler