YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ziraat Bankası’Na 1.050 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi

- Ziraat Bankası, vadesi gelen sendikasyon kredisinin, 21 ülkeden 41 bankanın katılımıyla yenilediğini duyurdu.  Konuya ilişkin açıklama yapan Ziraat Bankası Hazine

- Ziraat Bankası, vadesi gelen sendikasyon kredisinin, 21 ülkeden 41 bankanın katılımıyla yenilediğini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, uluslararası piyasalardaki dalgalanmalara karşın, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve dış ticaretin finansmanı stratejileri doğrultusunda sendikasyon kredilerini yenilediklerini söyledi ve ekledi:

“Başarı ile sonuçlandırılmış olan söz konusu kredi işlemiyle, 278 milyon dolar ve 706.5 milyon EURO olmak üzere toplamda 1 milyar 50 milyon dolar kaynak sağlanmıştır. 367 gün vadeli ve tüm maliyetler dahil olmak üzere ABD Doları için LIBOR+145 baz puan ve EURO için EURIBOR+135 baz puan maliyetle 21 farklı ülkeden 41 bankanın katılımıyla sağladığımız sendikasyon kredisi, büyümesini sürdüren Ülkemize ve Bankamıza olan güvenin devamının bir sonucudur.

“Ziraat Bankası, verimliliğin artırılması odaklı finansal yönetim stratejileri çerçevesinde, ekonomiye olan katkısını artırmak amacıyla kredi ağırlıklı ve istikrarlı olarak büyümektedir. Bu büyümenin finansmanı için yurtiçinde olduğu gibi yurtdışından kaynak temini ile kaynak yapısını çeşitlendiren Bankamız, ülkemizin tasarruf dengesine katkı sağlamakta ve yatırımların finansmanında etkin rol oynamaktadır. Uygun vade ve maliyet ile sağlanan sendikasyon kredisi de dış ticaretin finansmanında kullanacağımız önemli bir kaynak olacaktır.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler