YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ziraat Bankası'nın Ikinci Çeyrek Net Kârı Yüzde 21.7 Arttı

- Ziraat Bankası'nın ikinci çeyrek net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 artışla 2.2 milyar liraya yükseldi. Zraat Bankası'nın

- Ziraat Bankası'nın ikinci çeyrek net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 artışla 2.2 milyar liraya yükseldi.
Zraat Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıkladığı konsolide bilançosuna göre, bankanın kredi ve alacakları Haziran sonu itibariyle, geçen yılın sonuna göre yüzde 16.4 artışla 270.9 milyar liraya yükseldi.
Ziraat Bankası'nın "net faiz gelirleri" de, ikinci çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 4.1 milyar liraya çıkarken, net ücret ve komisyon gelirleri de yüzde 39.8 artışla 556 milyon liraya yükseldi.
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, konsolide bilanço açıklamasında yer alan değerlendirme yazısında şöyle dedi:
"Bankacılık sektörü, kamunun sağladığı imkan ve teşvik tedbirleriyle yılın ilk yarısında kredilerle ekonomiye destek olmaya devam etmiştir.
"Bankacılık sektörü, güçlü sermaye yapısı ve KGF ve KOSGEB desteklerinin de etkisi ile özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere olmak üzere bu dönemde önemli ölçüde finansman sağlamış bulunmaktadır.
"Yılın ilk yarısında artış hızının yüksek olmasının da etkisi ile önümüzdeki dönemde kredi artış hızında bir miktar yavaşlama beklenmektedir.
"Ziraat Bankası, konut kredileri ile küçük ve orta ölçekteki işletmelere kullandırılan kredilerde oldukça hızlı büyüme gerçekleştirmiştir.
"Girişimci bankacılığı geliştirmeyi teminen, tabana yaygın finansman sağlamayı hedefleyen Bankamız, özellikle finansmana erişimde sıkıntı çeken işletmelere kullandırılan Hazine garantili, KGF teminatlı bu kredilerde sektördeki toplam müşteri sayısının yüzde 25’ine ulaşmış bulunmaktadır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler