YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'li Başkanla Sürpriz "Eşref Paşa" Sohbeti

İZMİR (AA) - ABD Orlando kenti belediye başkanı John Hugh Dyer Jr, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

İZMİR - ABD Orlando kenti belediye başkanı John Hugh Dyer Jr, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan John Hugh Dyer Jr, İşadamları ve Orlando Uluslararası Havaalanı yetkililerden oluşan 12 kişilik heyetle geldiklerini belirterek, ziyaret amaçlarından birinin Orlando'ya uçuş yapabilecek havaalanlarını incelemek olduğunu söyledi. Türkiye ve İzmir'le olan ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirten Dyer Jr, "Türkiye'de geçirdiğimiz süre boyunca İzmir'in güzelliğinden çok etkilendik. İnsanlar çok sıcakkanlı, kentiniz çok zengin bir kültüre sahip. Orlando'nun 150 yıllık bir geçmişi var. İzmir gibi İsa'dan önce 2 bin yılına kadar geçmişi olan yerleri ziyaret etmek bizim için çok önemli" diye konuştu. - Eşref Paşa sürprizi ABD'li heyete İzmir'de evsahipliği yapan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, ziyaret sırasında İzmir'de en uzun süre belediye başkanlığı yapan Eşref Paşa'nın, belediye başkanlık girişindeki fotoğrafını Dyer Jr'a göstererek, "Aziz bey, 3. dönemde de seçilerek Eşref Paşa'nın rekorunu kırdı" bilgisini verdi. Konuk Başkan "Ben de 3. dönem başkanlık yapıyorum. Bu duygunun nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim" cevabını vermesi dikkati çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kenti İzmirliler'le birlikte yönettiklerini belirterek, "Yerel yönetici, ulaşılabilecek insandır. Demokrasi, yerelden gelişip zenginleşir" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler