YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alevilere Ait Mezarların Tahrip Edildiği Iddiası

İZMİR (AA) - CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Selçuk ilçesindeki bir mahallede Alevilere ait mezar taşlarının tahrip edildiğini bildirdi.

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Selçuk ilçesindeki bir mahallede Alevilere ait mezar taşlarının tahrip edildiğini bildirdi. Mezar taşlarının fotoğraflarını basın kuruluşlarına gönderen Aksünger, yaptığı açıklamada, yakınlarına ait mezar taşları kırılan ailelerin "olayın bilinçli yapıldığını" düşündüğünü aktardı. Bölgede çok sayıda Alevi vatandaşın yaşadığını ve akla, provokasyon ihtimalinin geldiğini öne süren Aksünger, "Bazı mezar taşları tahrip edilmiş, bazı yerler eşelenmiş, taşlar kırılmış. Mağduriyeti olan aileler savcılığa başvuruyor" dedi. Selçuk ilçesine bağlı Zeytin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karadağ ise şöyle konuştu: "Belediye, mezarlıkları temizlemesi için mahkumları göndermiş. Benden izin aldılar ama çalışırken aralarında kavga çıkmış. Kavga sırasında da yaklaşık 20 mezar yeri zarar görmüş. Biz Alevi mezarlarına özellikle saldırı yapıldığını düşünmüyoruz. Köyümüzde mezhep ayrımı yoktur. Ailelerin savcılığa yaptığı başvuru hakkında da bilgi sahibi değilim."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler